Шашлик з курячих стегенець на вугіллі

Люблю готувати шашлик і їм його тільки з курячого м’яса. Шашлик виходить ніжним і готується дуже швидко. Адже промаринуватися м’ясо зможе всього за 2 години, а час приготування займе від 30 до 40 хвилин.

Шашлик із стегенець – рецепт з фото

Інгредієнти:

  • 5 великих курячих окостів;
  • 5-6 цибулин;
  • 500 грам червоного вина (бажано домашнього);
  • приправа для курки або шашлику;
  • сіль за смаком.

Приготування:

Для приготування шашлику з курячих стегенець цибулю очищаємо від сухої шкірки. Нарізаємо круглими кільцями, намагаючись зберегти нерозривність кілець.

Цілісні цибульні кільця налагоджує в бік.

Залишки цибулі ні в якому разі не викидаємо! Рубаємо їх на дрібні квадратики.

Змішаємо цибульні залишки зі спеціями. Зверніть увагу: непросто перемішуємо, а як би притаптывая цибулю рукою, видавлюючи з нього сік. Таким чином, у нас вийде соковита цибульна приправа для шашлику.

Відокремлюємо від стегенець шкірку і кістки. Ріжемо кожен окіст на 5-6 частин однакового (по можливості) розміру.

Додаємо до м’яса цибульну приправу.

Все перемішуємо.

Тепер починаємо викладати шарами м’ясо. На дно каструльки викладаємо шматочки м’яса в один шар. Далі накриваємо його кільцями цибулі. Так до тих пір, поки м’ясо і цибулю не закінчаться. Приблизно повинно бути три шари.
Увага: солити шашлик потрібно під час смаження, а не при маринуванні.

Заливаємо м’ясо вином.

Зверху прикриваємо тарілкою і ставимо невеликий прес, щоб вино покривало все м’ясо.

Так ми залишаємо м’ясо приблизно на 2-4 години. Цього буде цілком достатньо за рахунок того, що в вині міститься велика кількість кислоти, а це сприятиме якнайшвидшій просочення м’яса.

Тим часом готуємо вугілля для смаження шашлику з курячих стегенець. Звичайно, можна спростити собі роботу і заздалегідь купити вугілля. Але в нашій родині дотримуються давніх традицій і воліють готувати шашлик на вугіллі дров. Це, звичайно, займає більше часу і сил, але не потрібно забувати, що від приготування шашлику потрібно отримати в першу чергу тривале задоволення. До речі, якщо немає можливості смажити м’ясо на вулиці, можна приготувати курячий шашлик на шпажках .

Після того як вогонь перестане світити і залишаться одні угольки – можна вважати, що жар для шашликів готовий.

Нанизуємо м’ясо на шампури.

Викладаємо на мангал шашлик, починаємо слухати апетитний аромат м’яса.

Від мангала відходити не варто, так як завжди є ймовірність того, що спалахне полум’я з-за жиру, який буде стікати з шашликів. І щоб уникнути пригорання шашлику, слід збризкувати водою місця спалахнуло полум’я. Через кожні 5-7 хвилин намагайтеся перевертати м’ясо, щоб воно підрум’янилося рівномірно. По ходу перевертання м’яса солимо за смаком.
Шашлик з курячих стегенець на вугіллі готовий, можна приступити до дегустації!

Якщо ви замовляєте шашлик в ресторані, то, звичайно, вам його подають в оформленому порційному блюді. Мій рецепт передбачає приготування природно-романтичних умовах пікніка, тому ми його будемо прямо з шампура!

Іван

Сподіваємося, вам сподобається шашлик із стегенець, рецепт якого ми спеціально підготували для вас.

Так само рекомендуємо вам подивитися, як готується шашлик зі свинини.

Квітень 25th, 2016 by

Варто почитати: