Самий простий і смачний суп з фрикадельками

Коли я була початківцям кулінаром, приготування супу з фрикадельками з м’ясного фаршу мені здавалося клопіткою справою. По-перше, фарш потрібно було десь роздобути – це означає, що на порядку денному стояло спілкування з м’ясорубкою. По-друге, далі чекала перспектива ліпити фрикадельки. І, по-третє, залишалося питання з приводу того, в який момент опускати м’ясні кульки в суп. Потім вже я «досвідченим шляхом» зрозуміла, що опускати фрикадельки можна тільки в киплячу воду – в іншому випадку вони просто розваляться.

Зате зараз суп з фрикадельками – один з моїх улюблених. І я точно знаю, що краще всього готувати на обід, коли часу в обріз, але зате є під рукою трохи свіжого м’ясного фаршу.

Інгредієнти:

  • фарш мясний (яловичий або свино-яловичий) – 300-350 м;
  • сухарі панірувальні – 1,5 ст. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • картопля – 4-5 шт.;
  • морква (середнього розміру) – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • вода – 1,5 л;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • зелень кропу або петрушки – 10 г;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.
  • Свіжий або розморожений м’ясний фарш змішуєте в мисці з сирим яйцем і разминаете руками до тих пір, поки яйце повністю не вбереться в м’ясну масу, а вона сама не стане густою і однорідною. Висипаєте в неї товчені панірувальні сухарі, соліть і перчіть за смаком і знову вымешиваете до однорідності.

    Потім отщипываете від м’ясного «тесту» по невеликому шматочку завбільшки з волоський горіх і скатываете з нього кульку. Так, власне, і робляться фрикадельки. Руки можна періодично змочувати холодною водою – тоді фарш не буде липнути до них. Катайте кожен кульку до тих пір, поки ви не відчуєте, що він стає пружним. Підготовлені фрикадельки розкладіть на дерев’яній обробній дошці або на таці на невеликій відстані один від одного.

    Підготовка овочів для цього супу нічим особливим не відрізняється. Все робиться точно так само, як і для будь-якого іншого першого страви. Картоплю і моркву миєте, чистіть і ріжете кубиками: картоплю – побільше, моркву – дрібніші. Очищений ріпчасту цибулю теж дрібно рубайте, кладете в сковороду з розігрітою олією і обсмажуєте до прозорості. Потім висипаєте до нього морквяні кубики і пассеруете все разом на середньому вогні ще приблизно 2-3 хвилини.

    Тим часом доводьте в каструлі до кипіння воду і опускаєте в неї картоплю. Зменшуєте полум’я, чекаєте повторного закипання води і варіть картоплю близько 5-7 хвилин. Після цього закладаєте морквяно-цибулеву засмажку, а ще через 2-3 хвилини опускаєте в киплячий овочевий бульйон фрикадельки. Слідкуйте за піною, яка періодично буде підніматися на поверхню, – її потрібно збирати шумівкою або ложкою і видаляти з супу. Як тільки суп з фрикадельками закипить, зменшують вогонь і даєте йому протомиться під кришкою 8-10 хвилин. За пару хвилин до закінчення варіння додати сіль і мелений перець. Перед подачею на стіл покласти в тарілки з супом посічену свіжу зелень.

    Травень 1st, 2016 by

    Варто почитати: