Салати з кабачків на зиму рецепти з фото

Кабачки традиційно заготовляють на зиму, ось один з рецептів смачного салату з кабачків на зиму.

Склад:

– 5 кг молодих кабачків;

– 200 г соняшникової олії;

– п’ять головок часнику;

– 150 мл оцту;

– три столових ложки крупної солі;

– один стакан цукру;

– чорний перець горошком;

– лавровий лист;

– кріп.

Рецепт приготування:

Для салату з кабачків на зиму краще взяти молоді плоди, можна використовувати й великі, але тоді потрібно видалити насіння і по-іншому нарізати кабачки. Якщо вам здасться, що салату вийти багато, зменшіть вагу інгредієнтів наполовину.
Кабачки миємо, очищаємо і ріжемо тонкими кружечками.

Моркву подрібнюємо на крупній тертці і з’єднуємо з кабачками. Часник видавлюємо через землянку або можна дрібно порізати і додаємо до овочів.

Кладемо горошки чорного перцю, лавровий лист і кріп.

Змішуємо масло, оцет, сіль і цукор, трохи збиваємо і виливаємо в овочеву суміш. Залишаємо на одну годину. За цей час кабачки виділять сік і просочаться заправкою.

Після цього кабачки потрібно проварити 10-15 хвилин.

Салат з кабачків на зиму закупорюються в стерильні банки з допомогою стерильних кришок.

Салат з кабачків з цибулею

Для заготівлі салату з кабачків з цибулею на зиму потрібно:

– 3 кілограми молодих кабачків;

– 700 г цибулі;

– 100 г кропу;

– одна столова ложка цукру;

– дві столові ложки солі;

– 240 г оцту;

– один стакан рослинного масла.

Приготування:

Кабачки очистити і порізати тонкими кружечками. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями, як вам більше подобається. Кріп дрібно порубати. Підготувати маринад, змішати сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Овочі, зелень змішати і залити маринадом. Близько години салат повинен постояти при кімнатній температурі.

Розкласти у чисті банки, залити утворився соком і стерилізувати 30-60 хвилин. За цей час колір кабачків стане жовтий. Салат з кабачків з цибулею на зиму готовий. Закупорити стерильними кришками і укутати ковдрами для подальшої стерилізації.

Салат з кабачків на зиму

Для приготування чотирьох літрів салату потрібно:

– 5 кг кабачків;

– 300г оцту;

– 0,5 літра олії;

– 200г цукру;

– один стручок гіркого перцю;

– 3 столові ложки цукру.

Приготування:

Кабачки почистити, тонко порізати кружальцями. У каструлю скласти кабачки, порізані кріп, петрушку, сіль, цукор, оцет, олію. Довести до кипіння і варити двадцять хвилин. Після цього додати часник і перець, варити ще три хвилини, потім розкласти в стерильні банки і закатати.

Кабачки мелитопольски

На одну літрову банку потрібно:

– 650 г кабачків,

– 15 г кропу,

– 12 г листя хрону,

– 7 г зелені петрушки,

– стручок гіркого перцю,

– 2-3 зубчики часнику,

– 0,7 г м’яти,

– 350 г заливки.

Приготування:

Молоді кабачки порізати кружечками завтовшки 2-2,5 див Зелень кропу, петрушки і м’яти нарізати шматочками 5 см завдовжки. Перець розрізати на кілька частин. Часник почистити, розрізати на чотири частини. Половину ароматної суміші зеленої покласти на дно банки, потім заповнити її кабачками. Решту приправу покласти зверху на кабачки. Приготувати заливку. На один літр води потрібно 25г солі, 100мл оцту. Заливку закипятись і вилити в банки. Далі потрібно стерилізувати банки в киплячій воді. Пів-літрові банки -5 хвилин, літрові – 8минут, трилітрові 15 хвилин. Після цього банки з салатом герметично закупорюють.

Лечо з кабачків

На трилітрову банку потрібно:

– 1,5 кг кабачків,

– цибулю ріпчаста-6 штук,

– 6 шт солодкого перцю,

– один кілограм помідор.

Для маринаду:

– 2/3 склянки рослинного масла,

– 125 мл столового оцту,

– 2 столові ложки солі,

– 2/3 склянки цукру.

Приготування:

Помідори подрібнити через м’ясорубку, перець і кабачки порізати соломкою, цибулю ріжемо півкільцями.

Приготувати маринад. У киплячому маринаді проварити овочі. Кабачки варимо п’ятнадцять хвилин, цибулю п’ять хвилин, перець теж п’ять хвилин. Помідори, пропущені через м’ясорубку кип’ятити 10 хвилин. Овочі розкласти в банки, залити томатом і закатати.

Кабачки по-українськи

Для приготування цього салату потрібно:

– один кілограм кабачків,

– 100 г соняшникової олії,

– 10 г зелені петрушки і кропу,

– 20 г часнику,

– 60 мл столового оцту.

Приготування:

Молоді кабачки помити, обрізати плодоніжки, порізати кружальцями товщиною до 2,5 див. Кабачки обсмажити на соняшниковій олії. Часник почистити, розтерти в ступці, зелень подрібнити, покласти на дно банки, налити олію, оцет, покласти сіль і щільно викласти кабачки. Заповнені банки стерилізувати в киплячій воді: пів-літрові-25 хвилин, літрові-45 хвилин.

Салат з кабачків на зиму «Сільський»

Для приготування салату з кабачків на зиму потрібно:

– один кг кабачків;

– пару головок часнику;

– стручок гіркого перцю;

– 30г зеленого кропу;

– запашний перець 4 горошини.

Для заливки:

– один літр води;

– 75г солі;

– 75г оцту.

Приготування:

Кабачки довжиною не більше 15см помити, видалити плодоніжки, порізати кружальцями товщиною 1,5 див. Кріп порізати. Часник і перець порізати на чотири частини. Кріп, часник і перець покласти на дно вимитих банок, а потім щільно викласти кабачки.

У киплячу воду висипати сіль, влити оцет і розлити по банках. Салат стерилізують в киплячій воді: пів-літрові банки-12 хвилин, літрові -15 хвилин.

Салат з кабачків «Тещин язик»

Для приготування салату потрібно:

– 2 кг кабачків,

– 1 кг помідорів,

– дві головки часнику,

– чотири болгарських перцю,

– один гіркий перець,

– один стакан рослинного масла,

– дві столові ложки солі,

– один стакан цукру,

– один кг кабачків;

– 2 чайні ложки оцту.

Приготування:

Кабачки почистити, видалити насіння і нарізати довгими тонкими смужками. Інші овочі пропустити через м’ясорубку, влити оцет, олію, додати цукор і сіль. Довести до кипіння і викласти кабачки. Варити 40 хвилин і розкласти стерилізовані пів-літрові банки і відразу закатати. Банки укутати ковдрою до охолодження.

Квітень 27th, 2016 by

Варто почитати: