Салат «Зимовий король»

Починаємо процес приготування з підготовки банок до консервування. Беремо банки будь-якого обсягу, чистимо банки харчовою содою і промиваємо під теплою водою. Ставимо їх на сухе рушник шийкою вниз, даємо стекти воді з банок. Тепер промиті банки нам необхідно простерилізувати. Можна стерилізувати традиційним способом встановлюючи банку над парою, але мені більше подобається в духовці, так як можна поставити кілька банок одночасно. Отже, ставимо промиті банки в холодну духовку (саме холодну) на 20-25 хвилин і виставляємо температуру 110-120 градусів.

Склад:

Огірки – 5 кг;

цибуля ріпчаста -1 кг.;

зелень кропу і петрушки – 200-300 гр.;

оцет столовий 9% – 100 гр.;

цукор -5 ст. л.;

чорний перець горошком;

сіль – 2 ст. л.

Рецепт приготування:

Починаємо процес приготування з підготовки банок до консервування. Беремо банки будь-якого обсягу, чистимо банки харчовою содою і промиваємо під теплою водою. Ставимо їх на сухе рушник шийкою вниз, даємо стекти воді з банок. Тепер промиті банки нам необхідно простерилізувати. Можна стерилізувати традиційним способом встановлюючи банку над парою, але мені більше подобається в духовці, так як можна поставити кілька банок одночасно. Отже, ставимо промиті банки в холодну духовку (саме холодну) на 20-25 хвилин і виставляємо температуру 110-120 градусів.

Поки банки стерилізуються, займемося безпосередньо салатом. Для салату беремо плоди огірків середніх розмірів щільні і не зіпсовані. Зважуємо потрібну кількість, промиваємо в теплій воді, викладаємо на сухе рушник і даємо стекти надлишків води. Нарізаємо огірки кружечками і висипаємо у велику каструлю або таз, в якому будете варити.

Беремо один кілограм цибулі очищаємо його, промиваємо холодною водою і нарізаємо півкільцями і зсипаємо в каструлю до нарізаних огірків.

Зелень петрушки і кропу дрібно нарізати і відправити до огірків з цибулею. Можна використовувати і заморожену зелень.

Все гарненько перемішати, додати оцет столовий, додати цукор, сіль, трохи перцю чорного горошком і ще раз ретельно все перемішати і залишити на 15-20 хвилин, щоб огірки дали сік.

Тим часом ставимо каструлю з водою на вогонь і кладемо туди кришки, кип’ятимо 12-15 хвилин.

Каструлю з салатом ставимо на вогонь і варимо регулярно помішуючи до тих пір, поки огірки не змінять колір з зеленого на жовтий.

Салат укласти в підготовлені банки накрити кришками і закатати. Можна використовувати банки з кришками, що загвинчуються.

Результат:

Травень 2nd, 2016 by

Варто почитати: