Салат зі свіжої капусти та моркви

Салат зі свіжої капусти та моркви може бути гарніром, або просто закускою. Заправка на основі йогурту робить салат ніжним і дуже приємним. Салат легкий містить багато вітамінів, легко засвоюється організмом.
Для салату зі свіжої капусти та моркви слід приготувати такі продукти:

Склад:

-одну невелику капусту;
– дві моркви;
– півсклянки волоських горіхів;
-два болгарських перцю, краще червоних, але, і жовті теж підійдуть.
Для заправки:
-півсклянки йогурту;
-дві столові ложки діжонської гірчиці;
-дві чайні ложки яблучного оцту;
-шість столових ложок оливкової олії;
-трохи цукру;
– по половині чайної ложки насіння кмину і селери;
-мелений перець і сіль.

Рецепт приготування:
Приготуємо заправку. Перемішати йогурт, гірчицю, цукор, оцет, оливкова олія. Маса повинна бути однорідною і нагадувати крем.
Капусту потрібно нашаткувати.
Моркву нарізати соломкою або натерти на тертці.
волоські горіхи Очистити, підсмажити і подрібнити.
Перець нарізати тонкою соломкою.
В глибокій посуді перемішати всі овочі і залийте заправкою, ще раз перемішайте. Овочі повинні бути покриті заправкою повністю. Посоліть і поперчіть салат. Перекладіть в салатник і посипте горіхами.

Таким чином, можна приготувати салат з червонокачанної або цвітної капусти.
Подавайте салат як гарнір. Протягом доби його можна зберігати в холодильнику.

Салат зі свіжої капусти з яблуками і морквою.
Салат зі свіжої капусти з яблуком дуже корисний, смачний і простий. Він підійде тим, хто прагне схуднути і обмежує себе в їжі.
Для приготування трьох порцій знадобиться:
– 300г білокачанної капусти;
-100г моркви;
-200г яблук;
-100г сметани;
-50г цукру;
-трохи зелені.
Капусту очистити від верхнього листя, вирізаємо качан і прожилки. Нарізаємо її соломкою.
Яблука потрібно почистити, розрізати на дві половинки, видалити серцевину і теж нарізати соломкою.
Потім нарізати соломкою моркву.
Капусту і моркву пересипають цукром і сіллю і перемішують, потім додають яблука. Потім, салат зі свіжої капусти з яблуками і морквою заправляють сметаною.
Салат перед подачею на стіл прикрашають зеленню.

Результат:

Квітень 16th, 2016 by

Варто почитати: