Салат зі шпротами

Коли ми готуємося до свята, то хочеться, щоб все було ідеально. У першу чергу це стосується святкового столу. До закусок і салатів потрібно підійти з усією відповідальністю. Сьогодні я пропоную приготувати салат зі шпротами.

Цей рецепт мені розповіла моя мама, і з тих пір, я готую цей листковий салат зі шпротами на кожне свято. Рецепт салату зі шпротами дуже проста і до того ж інгредієнти для нього вам знадобляться найпростіші: шпроти, цибуля, картопля, сир і яйця. Листковий салат ідеально підійде для святкового столу, він легкий, смачний і дуже ситний. Інгредієнти я пропоную викласти шарами, до того ж викладати салат буде в порційне кільце, що в підсумку додасть готовому блюдо оригінальність і незвичайність. Отже, сміливо читайте наш рецепт і готуйте салат зі шпротами до будь-якого приводу.

Які продукти знадобляться, щоб приготувати страву «Салат зі шпротами»

Інгредієнти:

шпроти в маслі – 1 баночка;

ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;

сир – 100 грам;

картопля – 4-5 шт.;

куряче яйце – 2 шт.;

майонез

сіль

Салат зі шпротами рецепт

Рецепт приготування:

Картоплю і яйця необхідно поставити варитися до готовності. Як тільки яйця отварятся круто, їх слід вийняти з окропу, остудити і потерти на тертці або порізати дрібно.

Відварну картоплю остудити, зняти шкірку і потерти на середній тертці.

Цибулю слід дрібно порізати. Якщо ви не любите в салаті присмак гіркоти цибулі, то його рекомендується залити окропом і залишити на 1 – хвилин. За цей час вся гіркота з лука піде в воду. Отже, ріжемо цибулю.

Сир потрібно потерти на тертці.

Шпроти вийняти з банки, і ретельно пом’яти виделкою до утворення однорідної маси. Я дві рибки залишила для прикраси салату.

Всі продукти готові, тепер залишилося тільки викласти салат. Я пропоную викладати салат у вигляді порційних кілець. Для цього нам знадобиться пластикова або металева знімне кільце. Металеве кільце можна купити в магазині, а ось пластикове можна зробити вдома самостійно. Для цього потрібно відрізати кільце потрібного розміру з пластикової пляшки від води або газованого напою.

Далі кільце потрібно поставити на дно плоского блюдця.

Все, тепер можна викладати інгредієнти шарами. Перший шар – шпроти.

Потім покласти на шпроти трохи цибулі.

Далі картоплю.

Шар картоплі потрібно підсолити і злегка змастити майонезом.

Наступний шар – яйця.

Також підсолити і змастити майонезом.

Потім шар сиру.

Салат зі шпротами готовий. Залишається тільки зняти порційне кільце. Акуратно, плавними рухами необхідно підняти форму вгору. Ось так виглядає готовий салат.

Таким же чином необхідно викласти залишилися інгредієнти. У мене, з вказаної кількості продуктів вийшло 6 порційних салатів.

Якщо ви не знайшли порціонну форму, то можна викласти салат також шарами в салатник великий, смак від цього салат не втратить.

За бажанням салат можна прикрасити шпротами або зеленню.

Салат зі шпротами виходить дуже ніжним. До того ж салат дуже ситний і смачний.

Квітень 26th, 2016 by

Варто почитати: