Салат з яловичиною, маринованими огірками і квасолею

Нехитра, але ситний і смачний – в цих трьох словах і можна описати салат з вареної яловичини, маринованого огірка і квасолі. Рецепт, за допомогою якого ви в черговий раз вдало доберетеся до серця чоловіка по найкоротшому шляху – через шлунок. За цим маршрутом, ви знаєте, треба подорожувати частіше, навіть якщо ви його вже неодноразово проходили. Якщо ваш чоловік не вегетаріанець, він таким салатикам буде тільки радий.

Я зазвичай використовую для салатів яловичину, що залишилася після приготування бульйону до супу. Адже далеко не завжди потрібно закладати її в сам суп. Але можна відварити невеликий шматочок м’яса спеціально для салату, якщо інших варіантів у вас немає.

Інгредієнти:

  • яловичина варена – 200 г;
  • квасоля червона – 100 г;
  • огірки мариновані – 1-2 шт. (залежно від розміру);
  • картопля середнього розміру – 3 шт.;
  • морква середнього розміру – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • олія оливкова – 1 ст. ложка;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • зелень свіжа – за бажанням.

Всі основні інгредієнти, крім цибулі та огірків, заздалегідь відварюють. Як це робиться?

Яловичина вариться в два підходу (після першого закипання вода зливається, а м’ясо заливають чистою водою). Вогонь – повільний. Зняття піни – по мірі освіти (хоча, по ідеї, вся піна і бруд повинна піти з першої водою). Тривалість варіння – 1-1,5 години.

Квасоля замочується в холодній воді на 3-5 годин (можна боби замочити на ніч). Потім залити свіжою водою і вариться до готовності (до м’якості квасолин). Вогонь – невеликий. Кипіння – мінімальне. Тривалість варіння – не менше 1 години. До речі, якщо немає часу возитися з варінням квасолі, можна взяти баночку з консервованими бобами. Просто зливаєте звідти рідину і висипаєте квасолю салат.

Картоплю і моркву варяться в мундирах – так само, як і на інші салати.

Після варіння чекаєте, поки картопля і морква охолонуть. Належить чищення та нарізання невеликими кубиками.

Мариновані огірки і варену яловичину теж ріжете схожими кубиками. Ріпчасту цибулю кришити дрібніші.

Змішуєте інгредієнти у великій мисці. Не забуваєте посолити і поперчити салат. Заправляєте його сумішшю майонезу і оливкової олії. Припустимо обмежитися чимось одним – або майонезом або олією.

При подачі салату знадобиться і свіжа зелень: універсальне рішення – кріп або петрушка.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: