Салат з оселедця з буряком і горішками

Салат з солоним оселедцем і буряком може виявитися не тільки смачним і ситним, але і оригінальним стравою. Апетитний і яскравий, він викликає інтерес з багатьох причин. По-перше, салат не містить картопля, як всім відома «Оселедець під шубою», а, значить, не навантажує організм зайвим крохмалем. По-друге, всі склад ретельно збалансований, причому враховані корисні властивості і смакові якості всіх інгредієнтів. Страва містить корисну солону оселедець, що містить необхідні для здоров’я людини жирні кислоти, та не менш смачні і важливі продукти: волоські горіхи, овочі і легкий плавлений сирок.

Такий ніжний і швидкий салат з оселедцем і горішками принесе господині заслужену похвалу і високу оцінку, як достойній і мудрій кулінару. Страву можна вважати універсальним, оскільки салат з солоною оселедцем чудово доповнить не тільки повсякденне меню, але й пожвавить і прикрасить будь-яке святкове застілля. Порційна подача смачного салату виглядає яскраво і незвично.

Інгредієнти:

  • солона оселедець – 1 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • морква – 1-2 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • плавлений сирок – 1 шт.;
  • волоські горіхи – 9-10 шт. (середнього розміру);
  • майонез – 1 пачка (250 г).

Морква і буряк відварюють до готовності або запікаються в фользі. Волоські горіхи очищені від шкаралупи і дрібно розмелюють. Чим дрібніше горіхова крихта, тим ніжніше вийде структура салату.

Цибуля шинкуется маленькими кубиками і проливається окропом. Овоч можна замаринувати лимонним соком, додавши до його нарізці в обсязі 1-2 ст. ложок (за бажанням).

Солона оселедець очищається від нутрощів і кісток і розбирається на філе. Риба нарізати невеликими шматочками. Для салату вибирається жирна малосольна оселедець, що має товсту спинку.

Курячі яйця відварюють, охолоджують, звільняються від шкаралупи і подрібнюються. Білки і жовтки натираються на крупній тертці.

Приготовлені і добре остиглі буряк і моркву шинкують на бурачной тертці.

Попередньо заморожений плавлений сир подрібнюється великої стружкою.

На сервірувальну тарілку ставиться формировочное кільце для салату, і викладаються шари в такому порядку:

  • білок, майонез;
  • цибуля;
  • оселедець;
  • морква, майонез;
  • жовток, майонез;
  • буряк, майонез;
  • горіхи.

Кожен шар злегка утрамбовується. З готового салату акуратно знімається форма. Блюдо злегка охолоджується і подається до столу без попереднього просочування шарів.

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: