Салат з морської капусти та крабових паличок з дайконом

Незвичайну пікантну заправку цього салату по праву можна назвати його «родзинкою», основною визначною пам’яткою. Там присутня французька гірчиця в зернах, яка приємно хрустить на зубах. Такий салат з морською капустою і крабовими паличками виходить досить гострим за рахунок наявності в ньому злегка різкого дайкона і солоного соєвого соусу.

Інгредієнти:

  • морська капуста – 300 г;
  • холодна вода – 50 мл;
  • яйця варені – 3 шт.;
  • дайкон – 300 г;
  • крабові палички – 200 г;
  • оцет столовий 9% – 1 ст. ложка.
  • Заправка:

  • майонез – 100 г;
  • гірчиця французька – 2 ч. ложки;
  • соєвий соус – 3 ст. ложки.
  • Дайкон вам потрібно почистити, вимити і натерти, як корейську моркву – довгою тонкою соломкою. Якщо немає спеціально терки, можна нарізати її такою ж соломкою з допомогою ножа. Це, правда, займе більше часу. Заливаєте тертий дайкон сумішшю води і оцту, перемішуєте і залишаєте на півгодини (так з дайкона трохи піде гіркота). Потім рідину зливаєте і навіть злегка отжимаете дайкон.

    Для заправки викладаєте майонез, соєвий соус і французьку гірчицю в миску.

    Перемішуєте їх до однорідного стану.

    До дайкону викладаєте мариновану морську капусту: якщо вона надмірно довга, то її потрібно порізати поперек на більш короткі шматки.

    Потім подрібнюєте кубиками крабові палички (залиште кілька штук для прикраси салату).

    Яйця нарізати такими ж акуратними кубиками.

    Поливаєте салат приготовленої заправкою, все перемішуєте.

    Розкладаєте приготоване блюдо в індивідуальні салатники, прикрашаєте нарізаними під кутом крабовими паличками, виклавши з них квітку.

    Травень 5th, 2016 by

    Варто почитати: