Салат з морепродуктів. Морський коктейль

Салати з морепродуктів смачні, вишукані, легко засвоюються і дають відчуття ситості. При цьому вони містять малу кількість жирів – 2г на 100г продукту. Тому ці салати можна рекомендувати людям, які стежать за своїм здоров’ям і фігурою.

В салат «Морський коктейль» входять чотири інгредієнти м’яса морських мешканців: мідії, кальмари, молюски, креветки. Салат виходить дуже соковитим, тому подавати його потрібно з хлібом.

Для приготування необхідні продукти:

Склад:
-500г мідії;
-500г очищених креветок;
-500г молюсків:
-500г свіжих кальмарів.

Для приготування заправки:

– півсклянки оливкової олії;
-три зубчики часнику;
-півсклянки лимонного соку;
-дві столові ложки порізаної петрушки;
-сіль;
-перець.

Рецепт приготування:
Кальмари необхідно очистити. Для того щоб легко очистити кальмари від покриває їх плівки, потрібно розморозити, залити на одну хвилину окропом. Потім вийняти з води, вся плівка згорнеться і легко відійде від тушки. Кальмарів промийте під холодною проточенной водою. Тепер потрібно видалити внутрішню хорду. Наріжте кальмара на тонкі пластинки або колечка.
Трохи більше часу потребуватиме підготовка мідій. За допомогою жорсткої щітки почистіть їх під проточною водою. Якщо частина мідій мають відкриті оболонки, то вони не годяться для приготування салату, їх потрібно викинути без жалю.

Молюски потрібно замочити на чверть години в холодній воді, потім ретельно почистити твердою щіткою. Після цього знову залийте водою на такий же час, і ще обробіть щіткою. Міняти воду і чистити молюсків потрібно до тих пір, поки на дно миски не перестане сідати пісок.

поставте На вогонь велику каструлю з водою покладіть сіль. Можна додати лавровий лист і перець горошком, але це за вашим бажанням. Знадобитися ще миска, наповнена крижаною водою. В сильно киплячу воду опустіть креветки і варіть не більше хвилин, креветки повинні стати рожевого кольору. Потім вийміть їх шумівкою і опустіть в крижану воду на кілька секунд. Перекладіть в посуд для приготування салату.

Кальмарів опустіть в киплячу воду і варіть не більше однієї хвилини. Якщо варити довше, то м’ясо стане жорстким і сильно зменшитися в розмірі. Після варіння теж опустіть в холодну воду, а потім дайте воді стекти, або видалити вологу паперовими рушниками. Перекладіть їх у посуд з креветками.
Варити мідії потрібно в малій кількості води, досить однієї склянки. У киплячу воду покласти мідії накрийте кришкою, через півтори хвилини вони повинні розкритися. Перекладіть їх у чистий посуд дайте охолонути.

Так само потрібно зварити молюсків.
Об’єднайте всі морепродукти в одному посуді і приступайте до приготування заправки.
Збийте оливкова олія з лимонним соком. Дрібно поріжте часник і петрушку, і додайте до оливковій олії, посоліть і поперчіть.

Залийте заправкою морепродукти, перемішайте. Салат повинен постояти при кімнатній температурі дві години, для того щоб всі інгредієнти просочилися і промариновались. Перемішуйте салат періодично.

Спробуйте салат, можливо, потрібно додати трохи солі або лимонного соку. Розкладіть салат на порційні тарілки і рясно полийте утворився соком.
Салат «Морський коктейль» можна приготувати напередодні свята і поставити в холодильник щільно накривши кришкою. Перед приходом гостей вийміть його з холодильника і дайте нагрітися до кімнатної температури.

Салат з морепродуктів «Морський коктейль новорічний».

Цей салат чудово підходить до святкового або Новорічного столу.
Для приготування знадобиться:
-заморожений набір морепродуктів «морський коктейль» – 500г.
-чотири середніх помідора;
-дюжина маслин;
-шість штук листків салату;
-зубчик часнику;
-150г твердого сиру.
Для заправки необхідний майонез, соєвий соус.

Морепродукти розморозити і дати стекти воді. На сковорідку налити олії і обсмажити морський коктейль. Після смаження потрібно видалити зайвий жир, за допомогою друшляка або паперового рушника.

На дрібній тертці натерти сир. Помідори помити і порізати невеликими шматочками. Маслини нарізати тонкими кільцями. Листя салату помити і просушити паперовими рушниками.

Для приготування заправки змішайте майонез і соєвий соус. У цю суміш за допомогою чесночницы видавити зубчик часнику.

Для цього салату потрібна плоска тарілка. Викладіть її дно трьома листками салату, а три інші порвіть дрібно і викладіть на цілі листя. Потім на листках салату додайте шматочки помідорів, трохи змастіть їх заправкою, після цього покладіть маслини, а на них натертий сир. Зверху викладіть обсмажені морепродукти і залишки заправки.

Результат:

Квітень 26th, 2016 by

Варто почитати: