Салат з корейською морквою та опеньками на день народження

Пропонуємо вам простий і смачний салат з корейською морквою та опеньками на день народження, адже в наш час мало кого можна здивувати такою закускою, як морква по– корейськи.

Всі ми не раз їли і моркву, і капусту і буряк по-корейськи. Смачні, звичайно, салатики, але гарною хазяєчці завжди хочеться придумати що-небудь новеньке й оригінальне, щоб гості дивувалися і просили рецептик. Саме такий рецептик я і хочу вам запропонувати. Але, не дивуйтеся, коли побачите інгредієнти. Спочатку може здатися, що поєднання моркви та опеньків не є дуже вдалим. Але, ви помиляєтеся! Спробуйте приготувати такий салатик, і ви побачите, як він вмить випарується зі столу. Тим більше в його приготуванні немає нічого складного. Та й інгредієнти використовуються самі звичайні.

Отже, для приготування салату з корейською морквою та опеньками нам знадобиться:

Склад:

1. Сирки плавлені «Орбіта» – 2-3 штуки;

2. Яйця – 3 штуки;

3. Корейська морквина – 400-500 грам;

4. Опеньки свіжоморожені – 500-600 грам (можна взяти навіть трохи більше, так як зменшуються в розмірі при смаженні);

5. Часник – 3-4 зубчики;

6. Майонез – 5 столових ложок;

7. Сіль, перець за смаком;

8. Рослинна олія для смаження;

9. Листя зеленого салату для прикраси (за бажанням).

Покрокова інструкція з приготування салату з корейською морквою і грибами:

Рецепт приготування:

Візьміть морквину по-корейськи. Нам потрібно буде гарненько віджати і злити весь розсіл. Візьміть будь-яку глибоку посуд і перекладіть віджату моркву в цю посуд. Якщо морквина здається вам занадто довгою, можете порізати її по – дрібніше.

Плавлені сирки нам потрібно буде потерти на тертці. Для того, щоб полегшити собі це завдання заздалегідь подбайте про те, щоб покласти їх у морозильну камеру. Коли сирки замерзнуть, потерти їх не складе ніякої праці. Отже, натираємо заморожені сирки на крупній тертці і викладаємо до моркви.

Сирі курячі яйця нам потрібно зварить «круто», остудити під холодною водою, очистити від шкаралупи і, також як і сир, натерти на крупній тертці. Відправити натерті яйця до решти інгредієнтів.

Якщо опеньки у вас заморожені, то їх потрібно попередньо розморозити. Виділилася при розморожуванні рідина повністю зливаємо. Тепер візьміть сковороду, поставте на вогонь розігріватися, налив при цьому в неї соняшникову олію. Коли сковорода буде добряче підігріта, викладаємо опеньки. Не потрібно перед цим їх дрібно нарізати, тому що, як і всі гриби, вони мають властивість усмажуватися. Зменшуємо вогонь до мінімуму і жаримо грибочки десять хвилин до повного випаровування рідини. Після цього викладаємо в сковороду три ложки майонезу, ретельно перемішуємо. Тушкуємо опеньки в майонезі ще приблизно хвилин п’ять.

Приготовані грибочки перекладіть на окрему тарілку, щоб остужались. Не потрібно поспішати і викладати ще гарячі опеньки в салат. Не забувайте, що там у нас є сир, який може розплавитися.

І ось, коли наші грибочки повністю охололи, ви можете змішати їх з усіма іншими інгредієнтами. Додайте спецій, посоліть, поперчіть за вашим смаком. Але тільки не переборщіть, все-таки моркву по-корейськи і так вже містить достатньо спецій. Тепер залишилося тільки заправити наш салат майонезом і перемішати. Під час перемішування скористайтеся двома виделками або китайськими паличками. Заважати потрібно акуратно і не поспішаючи. Так ми не ризикуємо перетворити наш салат в кашу.

Оригінальний салат з морквою по-корейськи і опеньками готовий радувати вас і ваших гостей! Перед подачею на стіл можна викласти на плоске блюдо салатні листя і вже зверху на них акуратно в центрі розподілити сам салатик.

Результат:

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: