Салат з картоплею по-італійськи

Більше 1000 страв можна приготувати з звичайної картоплі. Практично щодня ми вживаємо його в їжу: в супи, пюре, смажимо і тушкуємо картоплю. На кухні картоплю не замінимо. У святкові дні теж дуже хочеться здивувати своїх близьких і гостей чимось незвичайним. А давайте і на святковий стіл спробуємо приготувати одну з екзотичних страв, до складу якого входить картопля:

Що потрібно, щоб приготувати салат з картоплею:

Склад:

– 500гр картоплі;

– 300гр помідор;

– 1 пучок листя салату;

– 3ст. ложки білого винного оцту;

– 4 ст. ложки оливкової або соняшникової олії;

– 2 ч. ложки гірчиці;

– 50гр копченого бекону;

– 120гр. Бринзи;

– м’ята – кілька гілочок;

– сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приступимо до приготування картопляного салату:

Рецепт приготування:

Вимитий і очищений картопля варимо до готовності в підсоленій воді.

Сливам воду. Витягуємо картоплю і остуджуємо. Після охолодження нарізаємо скибочками і викладаємо в салатницю.

Вимиті і підсушені помідори нарізаємо часточками.

Вимиті і підсушені листя салату рвемо руками на невеликі шматочки.

З вимитих гілочок м’яти обриваємо листочки.

Нарізаємо бекон дрібною соломкою.

Обсмажуємо бекон на сковороді без олії на середньому вогні до золотистої скоринки.

Нарізаємо бринзу середніми кубиками ( 1см).

Готуємо соус: змішуємо сіль, перець, оцет винний і гірчицю.

Додаємо в соус рослинне масло і гарненько перемішуємо.

Заливаємо соусом картоплю і дуже акуратно, щоб не переламати нарізану картоплю, перемішуємо.

до картоплі Викладаємо в салатницю нарізані помідори, бринзу, листя салату і м’яти.

Перемішуємо ще раз дуже акуратно.

Формуємо з гірку салату і посипаємо обсмаженими шматочками бекону.

Салат по-італійськи готовий! Подавайте на стіл.

Результат:

Квітень 25th, 2016 by

Варто почитати: