Салат з авокадо

eda-na-stole-Салат з авокадо

Про корисність авокадо преса пише постійно. Але цей плід потрібно готувати до готування. Продаються в магазинах авокадо, як правило, тверді, а в салат добре йдуть м’які.

Якщо немає можливості знайти в продажу м’які плоди, то кожен з них слід загорнути в газету чи іншу непрозору папір і покласти на кілька днів на нижню полицю холодильника. В темряві і прохолоді плоди доспевают за 3-5 днів.А тепер почнемо власне готування.

Нам знадобляться:

два плоду авокадо середньої величини;

два круто зварених яйця;

вісім-десять стеблинок кропу (ніжки відрізають, гілочки дрібно кришаться);

четвертушка лимона;

йогурт, сметана або майонез для заправки.

Перший етап: очищаємо від шкірки круті яйця і дрібно нарізаємо їх або розминаємо виделкою. Дрібно-дрібно нарізаємо кріп. Авокадо очищаємо від шкірки, видаляємо кісточки, а м’якоть розминаємо виделкою в більш-менш однорідне пюре (блендер не годиться – якісь грудочки повинні відчуватися смак).

Яйця, кріп і авокадо змішуємо в одній мисці.

eda-na-stole-Салат з авокадо

Другий етап: щоб авокадо не потемніло і не придбало неприємний бурий відтінок, салат слід погасити соком, вичавленим з четвертинки лимона. Зауважте, що сіль в салат не додається взагалі – це робить його бажаним стравою для гіпертоніків і почечников. Після того, як вичавлений сік, салат ретельно перемішується.

Третій етап, він же останній: салат потребує якої-небудь заправці. В залежності від того, з чим він буде сусідити на столі, і від необхідності рахувати калорії, заправкою може служити або несолодкий йогурт (для тих, хто сидить на дієті), або сметана (для подачі з молочними та рибними стравами), або майонез (для подачі з м’ясними стравами. Для початку покладіть дві столові ложки заправки, перемішайте і спробуйте, якщо захочеться, додасте ще.

eda-na-stole-Салат з авокадо

Декоруйте салат з авокадо зеленню, оливками, фруктами – як фантазія підкаже. Просто, смачно, оригінально! Приємного апетиту!

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: