Салат “Рудий їжачок”

Ситний, яскравий, зимовий салат стане родзинкою вашого столу. А його насичений смак підкорить серце і шлунок будь-якого гурмана.


Необхідні інгредієнти:

копчений курячий окорочок – 300-400 г,
яйця – 3-4 шт.,
плавлений сирок (м’який) – 1 шт.,
гриби (печериці) – 200 г,
морква по-корейськи – 250 г,
цибуля – 1 шт.,
майонез – 150 г,
родзинки для прикраси.
Інгредієнти для Рудого їжачка.

Салат “Рудий їжачок”, приготування:

Крок 1.
Для початку необхідно промити гриби, нарізати тонкими пластинками і обсмажити на рослинному маслі разом з подрібненою цибулею. Відставити в сторону і взятися за копчений окіст. Зняти шкіру, вона не знадобиться, обрізати м’ясо з кістки, подрібнити його. У яєць відокремити жовтки від білків і окремо натерти.
Крок 2.
Викласти шари у такій послідовності:
Крок 3.
Смажені грибочки з цибулею
Грибочки з цибулею.
Крок 4.
Натерті жовтки
Викладаємо жовтки.
Крок 5.
Половину натертого білків. Робимо сітку з майонезу.

Крок 6.
Тертий плавлений сирок
Викладаємо плавлений сирок.
Крок 7.
Нарізану копчений окіст. Робимо сітку з майонезу.

Крок 8.
Половину білків

Крок 9.
Всі шари злегка промащувати майонезом, при цьому сформувати об’ємне тільце майбутнього їжака. Прикрашаємо так, зверху викласти корейську моркву у вільному порядку, залишаючи частину «мордочки» білої.
Формуємо тіло їжачка. Зверху викладаємо моркву по-корейськи.
Крок 10.
Візьмемо кілька родзинок, щоб зробити «очі» і «носик». Зверху на «спинку» їжаку викласти кілька підсмажених грибочків. Салат поставити в холодильник і дати йому просочитися.
Робимо очі і носик. Наверх викладаємо грибочки.
Крок 11.
Салат готовий. Приємного апетиту!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: