Салат «Новорічний» з креветками, ананасами і гранатом

До новорічного столу обов’язково подають салати, які хочеться прикрасити якось оригінально. Я хочу поділитися рецептом смачного салату новорічного салату з креветками і ананасами. До свята його можна дуже цікаво оформити. Це один з найбільш простих салатів, а на смак він виходить кисло-солодким і досить легким. Таку закуску можна піднести як порційно, так і в красивому салатнику.

Продукти:

  • креветки – 300 г;
  • крабові палички – 200 г;
  • білокачанна капуста – 100 р;
  • яблука – 2 шт.;
  • консервовані ананаси – 200 г;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • гранатові зерна для прикраси;
  • свіжа зелень кропу.
  • У першу чергу потрібно відварити креветки. Беріть креветки дрібні, так як маленькі екземпляри не потрібно розрізати ножем, їх можна залишити цілими, і тому вони будуть виглядати апетитніше в салаті. Варяться креветки так: відпускаєте їх в киплячу воду і доводьте знову до кипіння. Потім продовжити варіння 2-3 хвилини. Зливаєте воду і дати охолонути. Поки остигають креветки, видаляєте з капусти брудні листя і шинкуете короткою соломкою.

    Далі крабові палички витягаєте з пакету і нарізати кубиками.

    Ананаси теж нарізати. Якщо ананаси законсервовані шматочками, то ріжете їх на три частини.

    Яблука ріжете дрібними часточками і сбрызгиваете лимонним соком. Можна просто зверху видавити на них половинку лимона. Це робиться для того, щоб яблука не потемніли на зрізі.

    Остиглі креветки чистіть від панцирів. Для цього відриваєте голову креветці, потім легенько тягнете за хвостик, і разом з ним легко знімається весь панцир. Додаєте їх до решти інгредієнтів салату, кладете майонез і перемішуєте всі продукти.

    Викладаєте порційно на тарілку салат за допомогою кільця, зробленого з пластикової пляшки. Тобто в кільце викладаєте порцію і потім акуратно знімаєте його. Таким способом викласти салат дуже просто, і головне – завдяки цій хитрості блюдо красиво виглядає на тарілці. Тепер залишилося його прикрасити. Для цього кришити дрібно кріп і викладаєте у вигляді ялинки зверху салату. Я скористалася формою-ялинкою для печива. Навколо теж посипаєте кропом і додаєте в композицію кілька яскравих ноток гранатовими зернами. Смачного і веселого свята!

    Травень 4th, 2016 by

    Варто почитати: