Салат Нептун з морською капустою рецепт з фото

Про користь морської капусти (морських водоростей) сказано дуже багато. Головний її плюс в тому, що вона благотворно впливає на щитовидну залозу. Але мало хто з людей зможе їсти таку капусту ложкою, так як смак її, м’яко кажучи, досить специфічний. Допомогти в цьому випадку можуть рецепти салатів, в яких вона використовується, і одним з таких є салат «Нептун».

Крім морської капусти, в салаті присутні й інші не менш цінні інгредієнти, наприклад, кукурудза, морква. Вони також корисні для здоров’я, і в той же час пом’якшують смак морської капусти. Салат «Нептун» дуже просто в приготуванні, зате смак його запам’ятається кожному.

Для приготування салату з морською капустою потрібно:

Склад:

Морська капуста з грибами – 300 гр.;

Корейська морква – 200 гр.;

Кукурудза консервована – 1 банка;

Яйця – 3-4 шт.

Як приготувати салат з морською капустою:

Рецепт приготування:

Майонез для заправки салату (для зменшення калорійності салату можна використовувати також майонез, змішаний зі сметаною в співвідношенні 1:1 або несолодкий йогурт)

Покрокове приготування салату:

В глибокій посуді змішуємо морську капусту з корейською морквою і добре перемішуємо.

. Можна використовувати покупну корейську моркву, а можна приготувати і самостійно, озброївшись спеціальною теркою, оцтом з соняшниковою олією та корейської заправкою.

Кукурудзу відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою, даємо воді стекти, після чого додаємо кукурудзу до загальної салатної маси і перемішуємо.

Яйця варимо протягом 5-ти хвилин у киплячій воді, остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо соломкою з допомогою яйцерізки.

Тепер додаємо яйця в салат і перемішуємо.

Перемішувати потрібно ретельно, але при цьому акуратно, намагаючись не перетворити яйця в паштет. У той же час салат вимагає хорошого змішування, оскільки морська капуста і морква при змішуванні утворюють дуже міцний пласт, розбити який навіть за допомогою вилки не так вже й просто.

При бажанні можна додати в салат подрібнений ріпчаста цибуля, він додасть страві ще більшої пікантності і особливий аромат. В даному випадку, цибулю не використовується.

Заправляємо салат 2-ма столовими ложками майонезу (або будь-якого обраного соусу) і добре перемішуємо всі компоненти.

Кількість соусу може бути взято і в більшій кількості, тут все залежить від особистих смакових уподобань.

Результат:

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: