Салат на новий рік «Циферблат» рецепт з фото

Пропонуємо вашій увазі дуже смачний і красивий салат на новий рік, який обов’язково буде в центрі святкового столу. Цей салат – символ року, що минає, на годиннику дванадцять без п’яти. Ці п’ять хвилин здаються чарівними, в цей час згадуєш все хороше, що було в році, що минає. Обов’язково приготуйте такий салат, щоб вшанує пам’ять року, що минає. На приготування такого новорічного салату піде досить багато часу, але погодьтеся, результат того вартий.

Що потрібно, щоб приготувати новорічний салат з кальмарами:

Склад:

Щупальця червоного кальмара – 7 штук середнього розміру;

5 яєць;

200 грам консервованої кукурудзи;

Зубчик часнику;

За смаком – сіль;

4 столових ложки майонезу;

Великий огірок для салату і невеликий шматочок для прикраси;

Сарделька;

2 столових ложки зеленого горошку;

100 грам голландського або будь-якого іншого твердого сиру;

3 великих маслини без кісточки.

Як приготувати новорічний салат:

Рецепт приготування:

Поставте на плиту невелику каструльку з водою. Воду посоліть і почекайте, поки закипить. Помийте щупальця кальмара і опустіть в киплячу воду. Варіть 4 хвилини.

Викладіть кальмарів, щоб охололи, потім промийте під проточною водою, поклавши їх на друшляк. Тепер потрібно зняти за допомогою ножа тоненьку плівочку зовні, вона абсолютно не потрібна.

Потім, кальмара розрізаємо і прибираємо плівку зсередини.

Нарізаємо кальмарів не дуже товстими смужками і викладаємо в глибоку миску, в якій буде зручно перемішувати салат.

Відварюємо яйця. Як тільки вода закипить – варіть 10 хвилин, тоді вийдуть яйця круто. Зварені яйця прямо в каструлі поставте під струмінь холодної води. Якщо остудити їх таким чином, вони легше очистяться від шкаралупи. Очищені яйця потрібно нарізати за допомогою ножа або яйцерізки. Викласти яйця в миску.

Тепер прийшла черга кукурудзи. Цілої банки буде багато, якщо тільки ви не вирішили зробити подвійну порцію салату. Беремо приблизно півбанки, викладаємо кукурудзу ложкою на сито і чекаємо, поки стече зайва рідина, в новорічному салаті їй місця немає. Викладаємо кукурудзу в миску до решти інгредієнтів.

Тепер готуємо огірки. Добре миємо їх, відрізаємо попки і нарізаємо. Чистити від шкірки не потрібно.

Часник очищаємо від лушпиння і видавлюємо через прес прямо в миску до салату.

Додаємо сіль, майонез і гарненько все перемішуємо.

Тепер приступаємо до оформлення салату. Нам потрібно плоске блюдо. У мене воно квадратне, у вас може бути і кругле. Викладаємо салат рівним шаром, надаючи йому форму кола або квадрата, в залежності від форми страви.

Тепер будемо прикрашати нашу сардельку. Очистити сардельку чи ковбаску від шкірки, розріжте 4 шматочка. Візьміть тоненьку трубочку і оливку. Трубочку втопіть в оливці, вона виріже шматочок нудного розміру. Потім, вставити цю трубочку в ковбаску і видуйте шматочок оливки. І таким чином зробіть цифри 3, 6, 9 і 12.

Натріть на крупній тертці твердий сир. Не обов’язково брати голландський, можете взяти будь-який, головне, щоб він був твердий, і його смак вам подобався.

Викладіть сир поверх салату рівним шаром. Цей шар буде останнім, тому постарайтеся зробити все акуратно.

Кладемо поверх сирного шару сардельки з цифрами в потрібній послідовності, з огірка вирізаємо стрілки – одну товсту і коротку годинну, одну довгу і тонку хвилинну.

Горошком викладаємо поділу. І прибираємо салат в холодильник, щоб добре просочився. Йому буде досить півгодини, тому що на прикрасу пішло досить багато часу, і він непогано вистоявся.

Результат:

Квітень 28th, 2016 by

Варто почитати: