Салат-коктейль з креветками і яблуком рецепт з фото

Салат – коктейль це нестандартне рішення подачі як цілком традиційних салатів, так і делікатесних. В історії салату-коктейлю немає жодної згадки про його творця, швидше за все хтось, просто вирішив красиво піднести, звичайний салат і найімовірніше це був якийсь кухар або ресторатор. Салат-коктейль із самої назви випливає, що це подача салату в фужері, келиху. Інгредієнти для салату-коктейлю ріжуть самим звичайним способом, будь то соломка або кубики, тільки набагато дрібніше, так як відповідно фужер в рази менше салатника.

Є і певні правила подачі цього салату, його подають на невеликий плоскій тарілці, застеленому, серветкою і на неї ставлять фужер, потім серветка з тарілки прибирається і на неї акуратно викладається салат і перемішується і далі кушается звичайним способом.

А тепер, власне, сам рецепт. Салат має освіжаючий смак, можна додати трохи лайма або лимона, спробуйте він неодмінно доведеться вам за смаком.

Що потрібно, щоб приготувати салат з креветками і яблуком:

Склад:

Креветки – 200-300 гр;

Морква – 2шт;

Свіжий огірок – 2 шт;

Майонез;

Лайм або лимон – 1 шт;

Яблуко – 1 шт;

Мелений чорний перець.

Як приготувати салат з креветками і яблуком:

Рецепт приготування:

Моркву вимити, скласти в каструлю з водою і поставити на вогонь. Варити до готовності.

Огірки помити, обтерти рушником і дрібно нашаткувати соломкою.

Яблуко помити, обсушити рушником і також нарізати дрібненько соломкою, збризнути соком лимона, щоб не потемніло.

Варену моркву вийняти з каструлі, остудити, очистити від шкірки инашинковать тонкою соломкою.

При кімнатній температурі креветки розморозити або в мікрохвильовій печі, вибравши режим розморожування. На вогонь поставити каструлю з холодною водою, закип’ятити , посолити і всипати розморожені креветки, варити 4-5 хвилин, потім вилити в друшляк, дати воді стекти, креветки очистити.

Всі нарізані інгредієнти з’єднати в глибокій мисці, додати за смаком чорний мелений перець і добре перемішати.

Салат викласти в креманки, зверху приправити майонезом, прикрасити креветками, зеленню, лимоном. Приятого всім апетиту!

Результат:

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: