Салат із стручкової квасолі з горіхами і морквою

Всілякі рецепти зі стручкової квасолі як ніколи актуальні в літній час, коли на городах і ринках цієї дивовижної квасолі ну просто дуже багато.

Серед бобових спаржева або, як її ще називають, або зелена стручкова квасоля, у кулінарії використовується порівняно не так давно, як інші – горох або квасоля звичайна. І піонерами в області приготування цих ласощів стали італійці. Ох, вже ці темпераментні італійці! Скільки всього смачного ми могли б ніколи не спробувати, якщо б не їх невгамовна тяга до досконалості…

Але повернемося до стручкової квасолі. Зеленій цю квасолю стали називати не тільки з-за її кольору. Швидше за все, тут зіграв роль той факт, що стручкову квасолю краще всього готувати недозревшей, так вона на смак набагато ніжніше і смачніше. А щодо кольору: сьогодні у світі є безліч сортів стручкової квасолі найрізноманітніших кольорів і відтінків – від ніжно-жовтого до темно-фіолетового або майже чорного. Так що колір тут не головне.

В салатах стручкова квасоля за смаком нітрохи не гірше, ніж у других чи перших стравах. Мені, наприклад, дуже подобається готувати салат із стручкової квасолі з горіхами і морквою, яким і хочу поділитися сьогодні.

Отже, для цього салату зі стручковою квасолею необхідно зовсім небагато. Весь рецепт салату із стручкової квасолі з фото ви знайдете нижче.

Склад:

квасоля стручкова – 300 грам;

морква – 200 грам;

горіхи грецькі – 150 грам;

сік лимона – 15 -20 мл;

олія оливкова – 40 мл;

сіль – за смаком.

Рецепт приготування:

Для початку, як завжди, потрібно вимити й очистити овочі. Стручкову квасолю нарізати невеликими шматочками, а моркву натерти на крупній тертці.

Так як сиру стручкову квасолю не їдять, потрібно її трохи відварити. Для цього достатньо опустити стручки квасолі в киплячу підсолену воду і варити приблизно 5 -7 хвилин.

Волоські горіхи очистити від шкаралупи і подрібнити ядра. Зробити це можна і за допомогою звичайного ножа.

Далі відварену стручкову квасолю відкинути на друшляк і дати воді стекти. А потім змішати з тертою морквою.

Додати до овочів рубані волоські горіхи.

Потім полити салат соком лимона.

І заправити все оливковою олією.

Квітень 20th, 2016 by

Варто почитати: