Салат із селери рецепт з фото

Свято. Ох, ці дати!… Завжди хочеться чимось здивувати своїх гостей. Іноді ж свято приходить від стану душі. І елементарний салат перетворюється в святковий.

Так і в цей раз. Пригостила мене знайома салатом з овочів. Сама ж не зізналася, що там був селера. Адже знала заздалегідь, що мені він зовсім-таки не імпонує зелень селери. Відповідно на коренеплід взагалі не звертала уваги.

Спробувавши загадковий салат, зробила відкриття, що він мені подобається. Якийсь горіховий присмак відчула… Одним словом, тепер – це мій салат. Трохи його змінила: додала болгарський перець кільцями. Виклала на листя салату… і свято увійшов в будинок.

Ділюся рецептом.

Для приготування салату «Селера з морквою, болгарським перцем» нам треба приготувати наступні інгредієнти:

Склад:

400 грам кореня селери;

300 грам моркви;

один червоний болгарський перець;

3 столових ложки майонезу;

1 чайна ложка приправи для курки.

Як приготувати салат з селерою:

Рецепт приготування:

Селеру очистити від шкірки, подрібнюємо на кубики.

Відправляємо в блендер.

Подрібнюємо. (Можна на тертці з середніми отворами.)

Ту ж процедуру виробляємо і з морквою. Чистимо. Подрібнюємо на кубики для зручної роботи блендера.

Подрібнену моркву додаємо до подрібненого селері.

Все ретельно перемішуємо.

В змішану масу додаємо 3 столові ложки майонезу.

Знову перемішуємо. Додаємо 1 чайну ложку приправи для курки.

Ви запитаєте: де ж горіхи? Я точно так само стверджувала при першому знайомстві, що вони там є. Виявилося, що поєднання приправи з селерою, морквою, болгарським перцем дають таке легке післясмак.

Готовий салат викладаємо гіркою. Болгарський перець ріжемо кільцями і робимо огорожу навколо салату з селери і моркви. Прикрашаємо гілочкою зелені базиліка або будь-який інший.

Це блюдо можна подати на листі салату, прикрасити гілочками кропу.

Підіб’ємо підсумок. Цей салат готується швидко, економно, смачно, дуже корисно!

Результат:

Травень 2nd, 2016 by

Варто почитати: