Салат “Гніздо глухаря” рецепт з фото

Салат, за зовнішнім виглядом нагадує гніздо глухаря, я вперше побачила на святковому столі у моєї подруги. Цей салат має різні назви – і гніздо глухаря, і гніздо зозулі та інше.

Інгредієнти, що входять в цей салат можуть бути різними, але принцип приготування однаковий. Салат викладається у вигляді гнізда, який «світ» з обсмаженого картоплі. У «гнізді» лежать яйця. За рахунок такого незвичайного і оригінального оформлення, салат гніздо глухаря дуже популярний і займе своє почесне місце на будь-якому святковому столі. Класичний рецепт салату «Гніздо глухаря» перед вами.

Які продукти знадобляться, щоб приготувати блюдо салат «Гніздо глухаря»

Інгредієнти:

картопля – 6-8 шт.;

м’ясо курки -300 грам;

гриби мариновані – 200 грам;

свіжа зелень – 1 невеликий пучок;

перепелине або куряче яйце – 2 шт.

майонез;

рослинне масло – 2 ст. л.;

сіль

Салат «гніздо глухаря» рецепт

Рецепт приготування:

Перед початком приготування салату, куряче м’ясо та яйця потрібно поставити варитися. В якості курячого м’яса я використовую куряче філе.

В цьому салаті використовується картопля, його будемо обсмажувати на рослинному маслі до золотистої скоринки.

Отже, картоплю ріжемо тонкою соломкою. Чим тонше поріжете, тим хрустке вийде картоплю.

На сковорідці розтопити олію, викласти картопляну соломку.

Обсмажувати, підсолюємо до золотистої скоринки.

Як тільки м’ясо отвариться, його потрібно буде, остудити, порізати на дрібні шматочки.

А що стосується грибів, то їх треба порізати на середні шматочки. Я використовую мариновані шампіньйони.

Залишилося тільки дрібно порізати зелень.

Далі потрібно в чашу з’єднати порізане м’ясо, гриби і половину порції картоплі.

при необхідності Посолити і заправити майонезом.

На плоске блюдо викласти салат гіркою.

З боків салат обкласти хрустким картоплею, а зверху прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

Варені яйця очистити і покласти зверху на салат. Я використовувала два яєчка, однак можна покласти і три, на ваш смак.

Салат «Гніздо глухаря» готовий. Блюдо виходить оригінальним і дуже смачним.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: