Салат Генеральський з копченою оселедцем рецепт з фото

Деколи буває, хочеться приготувати що-небудь незвичайне, смачненьке і при всьому при цьому, не сильно і перепрацьовувати на кухні. А буває ще так, що ось – ось мають прийти гості, а час на приготування різних страв у Вас просто немає, і потрібно швиденько, що-небудь придумати, збігати в магазин і приготувати, та й ще красиво до столу подати. І що ж робити? Просто, вибрати ті рецепти, які вимагають невеликих затрат часу і грошей.

Знаєте, у мене нещодавно чоловік попросив купити йому оселедчика гарячого копчення (просто захотілося, любить рибку). Але я подумала, що не наїсться він цією рибкою, і знайшла рецепт салату, де у складі якраз є копчена оселедець. Ну от і вирішила спробувати приготувати. І знаєте, не пошкодувала. Салат вийшов незвичайним на смак (поєднання копченої риби і корейської моркви) і дуже ситним. Наїлася вся сім’я. Головне, чоловік був просто в захваті. Ось. Поспішаю з Вами поділитися цим рецептиком. Якщо ви не любите оселедець, то її можна сміливо замінити скумбрією або горбушею гарячого копчення. Отже, почнемо, мабуть.

Склад:

Оселедці гарячого копчення – 1 штука (приблизно 300 грам)

Морква по-корейськи – 150-200 грам.

Яйця – 3-4 штуки.

Картопля – 5-6 штук (плоди не великі)

Майонез – 4 – 5 столових ложок.

Сіль, перець за смаком.

Рецепт приготування:

З оселедця знімаємо шкірку, ретельно очищаємо від кісток і від непотрібних нам нутрощів. Будьте уважні! В рибі гарячого копчення можна легко не помітити дрібні, тоненькі кісточки. Дуже неприємно буде відчувати їхню присутність в салаті. Так і вдавитися можна. Тому не шкодуйте свого часу і уважніше очистіть рибу. Звичайно ж, найкращим варіантом буде купити філе риби гарячого копчення. Але її рідко продають. Отже, коли очистили рибу, дрібно її потрошимо, можна порізати на невеликі шматочки.

З корейської моркви зливаємо воду (розсіл), при необхідності ріжемо й додаємо до нашої рибку.

Яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо під холодною водою. Потім натираємо на крупній тертці. Додаємо до салату.

Картоплю відварюємо в мундирі (тільки не переварюйте його, а то вийде пюре). Чистимо і нарізаємо маленькими кубиками. Солимо, перчимо за смаком. Заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо.

Результат:

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: