Салат «Баранець» на Новий рік 2015

На Новий рік кожна господиня прагне скласти цікаве і оригінальне меню. І, звичайно ж, на святковому столі має бути символ цього свята, а в 2015 році це вівця або коза. На салаті можна зробити прикрасу у вигляді вівці, а точніше – баранчика, і страва займе центральне місце на новорічному столі. У такий закуски відмінно поєднується м’ясо курки і чорнослив, а смажені шампіньйони додають насичений смак. Гостям неодмінно сподобається апетитний, ситний і дуже смачний салат, рецепт якого попросять поділитися.

На приготування такого салату йде 30-40 хвилин, а з перелічених тут інгредієнтів виходить приблизно 6-8 порцій.

Продукти:

  • варена куряча грудка – 1 шт.;
  • печериці – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт. (середнього розміру);
  • рослинна олія для смаження.
  • яйця – 4 шт.;
  • чорнослив без кісточок – 200 г;
  • волоський горіх – 100 г;
  • сир твердих сортів – 200 г;
  • листя салату для прикраси;
  • майонез для промазування шарів.
  • Для салату заздалегідь відварити курячу грудку, щоб вона встигла охолонути до приготування. І поставте варитися яйця круто. Потім куряче м’ясо наріжте кубиками.

    1 шар. Укладіть все в салатник і промажте майонезом.

    Ріпчасту цибулю порубаєте дрібно кубиками.

    Печериці ретельно промийте під проточною водою від бруду. Кожен грибочок розріжте навпіл і покришіть на часточки.

    Пасеруйте цибулю до золотистого кольору на рослинній олії.

    Додайте до цибулі нарізані гриби і смажте приблизно 5-10 хвилин до готовності, трохи підсолюємо. Відварювати печериці заздалегідь не потрібно.

    2 шар. Обсмажені шампіньйони з цибулею викладіть поверх курячого м’яса і трохи змастіть майонезом. Зауважте, що перший шар і наступні не солимо, так як гриби, сир і майонез вже виходять солоними.

    Відварені яйця покришіть кубиками, білок одного яйця і половинку жовтка залиште на прикрасу.

    3 шар. Потім додайте їх в салатник і промажте майонезом.

    Чорнослив можна заздалегідь замочити для того, щоб він трішечки розм’як. Потім наріжте його дрібніші. 8 штук залиште для прикраси.

    4 шар. Викладіть чорнослив в салатник. Волоські горіхи подрібніть в блендері і посипте зверху чорносливу.

    Сир підійде для такого салату тільки твердих сортів, тому його потрібно подрібнити через крупну тертку.

    5 шар. рівномірно Посипте сиром поверхню салату і промажте майонезом. Це вийшов у нас останній шар.

    Листя салату гарненько промийте і розріжте кожен аркуш навпіл. Викладіть його в салатник по колу. Також покладіть 6 чорносливин для мордочки.

    Відкладений білок натріть на дрібній тертці і сформуйте тіло баранчика.

    З решти чорносливу виріжте ніжки і вушка. А з жовтка оченята.

    Тепер доробіть баранчика і подавайте до столу. Але для більш насиченого смаку дайте салату настоятися в холодильнику приблизно години три. Приємного апетиту і веселих свят!

    Травень 4th, 2016 by

    Варто почитати: