Рижик з коньяком

Час приготування – 1,5 години і добу на просочення.

Інгредієнти для коржів:

  • Борошно – 3 склянки
  • Цукор – 1 склянку
  • Маргарин – 100 гр.,
  • Мед – 2 ст. ложки
  • Яйця – 2 шт.,
  • Сода – 1 ч. ложка, погашена оцтом.

Інгредієнти для крему:

  • масло – 200 гр.,
  • Сметана – 200 гр.,
  • Коньяк – 50 мл
  • Ванілін за смаком.

Спосіб приготування:

З’єднати маргарин з медом і поставити на водяну баню. Вони повинні закипіти.

Яйця збити з цукром. Тонкою цівкою ввести в закипілу суміш і тримати на вогні 2-3 хвилини. Додати соду, погашену оцтом. Повинно вийти багато піни. Прибрати з вогню і доповісти борошно. Розкачати 7-8 млинців завтовшки 2 мм Це наші майбутні коржі. Розігріти духовку до 180 С, промаслить фольгу і випікати на неї коржі до світло-коричневого кольору 5-7 хвилин. Зберігати коржі можна кілька діб, переклавши їх пергаментним папером.

Готуємо крем: масло розм’якшити і збити з цукром. Додати сметану, ванілін і коньяк. Ще раз добре збити. Може відокремитися рідина, це не страшно. Віджимаємо і використовуємо її для просочення коржів.

Формувати торт потрібно на красивому блюді. Кожен корж промаслить кремом. Нерівні краї коржів обрізати і зробити крихту для прикраси. Торт може бути будь-якої форми. Обов’язково обмазати торт з усіх боків (і боковинки), посипати нашої рукотворної крихтою і дати настоятися добу в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: