Рисова запіканка з сиром, яблуками і родзинками

Запіканки – це, перш за все чудовий ситний і смачний десерт. Існує безліч рецептів і способів приготування запіканок з найрізноманітніших продуктів. Вони бувають м’ясні, рибні, овочеві, сирні та інші. Солодкі і ароматні запіканки на основі локшини, рису, манної крупи з додаванням гарбуза, моркви, кабачків, сиру або фруктів за душі і дорослим і дітям.

Запіканки хороші саме тим, що на підготовку і приготування йде мінімум часу і продуктів.

Що потрібно, щоб приготувати рисову запіканку з сиром, яблуками і родзинками:

Склад:

– 2 склянки круглозерного рису;

– 2 -3 великих яйця;

– 2 склянки молока;

– 300 – 350 гр. сиру;

– 2 – 3 ст. ложки 20% сметани;

– 3 – 4 яблука;

– 50 – 60 гр. ізюму;

– 40 гр. вершкового масла;

– рослинне масло;

– панірувальні сухарі або 1 ст. ложка манної крупи;

– ванілін або пачка ванільного цукру;

– сіль за смаком.

Як приготувати рисову запіканку з сиром, яблуками і родзинками:

Рецепт приготування:

Яйця збити міксером до однорідної пінної маси.

Рис відварити в злегка підсоленій воді до напівготовності. Рідина повинна лише злегка покривати крупу. Потім додати гаряче молоко, сіль, дві ложки цукру і варити до готовності.

Сир перетерти з цукром. Якщо більше по душі ніжна запіканка, то сир можна протерти через сито. Тоді у страві не буде відчуватися його присутність, а смак буде більш однорідний і м’який. Родзинки помити і залити киплячою водою на 20 хвилин для набухання. Рис остудити, додати родзинки, сир, цукор, ванілін і все ретельно перемішати.

Потім в приготовлену рисово-сирну масу вилити збиті яйця і знову перешкодити.

Ємність для запікання помити, висушити, змастити рослинним маслом і посипати борошном або панірувальними сухарями. Викласти туди готову масу і розрівняти.

Яблука очистити від шкірки і нарізати пластинами. Укласти поверх запіканки шар яблук, шматочки вершкового масла і змастити сметаною.

Поставити в духовку запікатися при температурі 180 – 200С на 25 – 30 хвилин. Коли запіканка почне підрум’янюватися вимкнути і дати охолонути 20 хвилин.

Результат:

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: