Рисова запіканка, рецепт

Рисова запіканка з яблуками

Увечері варили на гарнір рис, і він залишився? Викидати нічого не потрібно. Приготуйте на наступний день до обіду рисову запіканку з яблуками: і надлишок продукту витратите, і отримаєте смачне блюдо. Ця рисова запіканка як у дитячому садку, рецепт тільки урізноманітнила яблуками але запіканку можна запропонувати не тільки дітлахам, дорослі теж із задоволенням нею поласувати. Отже, потрібно нехитрий набір продуктів:

1,5 склянки відвареного рису

1 яблуко

1 куряче яйце

2 столові ложки сметани

1/3 склянки цукру

30 г вершкового масла + невеликий шматочок для змазування форми

інгредієнти

Якщо звареного рису у вас немає, крупу промиваємо і ставимо варитися в трохи підсоленій воді. Після чого відкидаємо на друшляк, вимиваємо з нього кип’яченою водою, що залишилася клейковину і перекладаємо в окрему мисочку остигати.

Включаємо розігріватися духовку. Пам’ятайте, запіканку ви повинні поставити в гарячу духовку.

Тим часом відокремлюємо білок від жовтка і кладемо до жовтка розм’якшене вершкове масло (не додаємо усю кількість).

рис яйце

Воно має бути такої структури, щоб його можна було легко розім’яти виделкою. Перемішуємо масло з жовтком до однорідної консистенції. Міксером збиваємо білок до стійких піків.

білок

Залишилося помити, очистити від шкірки і натерти на середній тертці яблуко. Коли цей підготовчий етап виконаний, готуємо рисову основу для запіканки. До отваренному і охолодженого рису додаємо жовток з маслом, перемішуємо.

рис

Слідом перекладаємо збитий білок і вливаємо сметану, знову перемішуємо.

рис і білок

Невелику керамічну тарілку або спеціальну форму змащуємо вершковим маслом і кладемо на дно приблизно половину рису.

тарілці

Якщо ви готуєте запіканку в декількох ємностях, то розподіліть інгредієнти порівну. На рис викладаємо частину натертого яблука і посипаємо його цукром.

яблука

Хочете, щоб ваша рисова запіканка була солодкою, покладіть його трохи більше, якщо ж це блюдо готуєте виключно для дитини, якій солодощі ще їсти небажано, додайте його зовсім трохи. Слідом викладаємо залишився рис, і на нього – яблуко. Знову посипаємо цукром. Перед тим, як поставити запіканку в духовку, покладіть наверх кілька маленьких шматочків масла (ось тут стане у нагоді та частина, яку ми залишили).

Запікаємо страву 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. За цей час рис завдяки маслу придбає вершковий смак, насититься яблучним соком, а саме яблуко стане м’яким – і страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!

рисова запіканка

Автор: Ksysha0810 (Оксана Сапего)

рисова запіканка рецепт

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: