Рисова молочна каша з гарбузом в мультиварці

Молочні каші з гарбузом варять двома способами. При першому шматочки гарбуза залишаються цілими, а при другому вони розварюються до м’якості, гарбуз перетворюється в пюреобразную масу і як би розчиняється в каші, надаючи їй свою сонячну забарвлення. Багато хто, бачачи таку страву, навіть не здогадуються, за рахунок чого у нього виходить яскравий жовтий або оранжевий відтінок. Особливо добре цей фокус проходить з рисовим молочною кашею: всі бачать, що в тарілці – рис, розварений в молоці, але секрет його дивовижного кольору відомий тільки присвяченим.

Себе відношу до фанатів другого способу. Можливо, при першому гарбуз, завдяки збереженню цілісності, втрачає менше корисних речовин. Але в другому випадку каша незрівнянно смачніше, так виглядає позитивніше. Чим спелее і яскравіше ви знайдете гарбуз для каші, тим більше позитиву увійде у вашу тарілку. Давайте зваримо молочну рисову кашу в мультиварці – адже це куди приємніше, ніж стояти біля плити.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 300 г;
  • рис круглий – 1 склянка;
  • вода – 0,5 склянки;
  • молоко – 2,5 склянки;
  • цукор – 3-4 ст. ложки;
  • сіль – за смаком;
  • вершкове масло – 20 р.
  • Від вимитої стиглої гарбуза відрізаєте шматок необхідної ваги і розміру, зрізуєте з нього насіння і счищаете шкірку. М’якоть (вона може бути і жовтуватою, і помаранчевої – залежно від сорту) нарізати невеликими кубиками величиною 1-2 см. При такому розмірі вони швидше дійдуть до м’якості. Закладаєте їх в мультічашу і заливаєте водою. Включаєте програму «Тушкування» на 30-40 хвилин, орієнтуючись на потужність вашого приладу.

    Тушкований гарбуз стане неймовірно м’якою, навіть «пухнастою». Викладаєте її з мультиварки в миску, разминаете товкачиком в ніжне пюре і знову перекладаєте в чашу мультиварки.

    Промиваєте кілька разів рис. Це краще робити в прохолодній воді. Кладете його в мультічашу – до гарбузовому пюре. Заливаєте все молоком, додати цукор і сіль. Перемішуєте, опускаєте кришку мультиварки і включаєте програму «Каша». У деяких моделях окремо передбачена функція «Молочна каша» – в даній ситуації нею і потрібно скористатися. Час приготування може становити від 20 хвилин (для скороварок) до 40 хвилин (для звичайних мультиварок малої і середньої потужності). У готову гарячу кашу додати вершкове масло. Якщо страва здається вам недостатньо густим, закрийте кришку і потримайте його 15-20 хвилин у режимі підігріву: рис при підвищеній температурі швидко розбухає і вбирає в себе ще більше рідини. Якщо ж каша, навпаки, вийшла не в міру густий і крутий, цей недолік легко виправити, додавши в неї трохи теплого молока або води і розмішати до бажаної консистенції.

    Квітень 15th, 2016 by

    Варто почитати: