Рисова каша в мультиварці рецепт з фото

Всі вже давно зрозуміли, скільки переваг у мультиварки, якщо порівнювати її із звичайною плитою. У ній можна приготувати будь-які страви, не витрачаючи на це багато часу і сил. Раз, два і готово.

З дитинства нам усім запам’ятався смак сільської бабусиної каші. Готувалася вона справжньої російської печі, і в умовах міських джунглів, звичайно, таку кашку навряд чи приготуєш. Але не поспішайте засмучуватися! Немає безвихідних ситуацій. Я, звичайно, не пропоную вам викласти російську піч в міській квартирі. Мова йде про приготуванні каші в диво сучасної техніки – мультиварці. Будьте впевнені, ви знову поринете в безтурботне дитинство. А якщо у вас самих є маленькі дітки, так для них це буде і зовсім свято.

загалом, хочу поділитися з вами рецептом приготування рисової каші в мультиварці. А ви обов’язково спробуйте приготувати це смачне блюдо і самі у всьому переконаєтеся.

Для приготування рисової каші в мультиварці нам знадобляться наступні

Склад:

1. 2 мультстакана рису;

2. 2 мультстакана чистої води;

3. 4 мультстакана молока;

4. вершкове масло – 50 грам;

5. сіль – 1 чайна ложка;

6. цукор – 2 столових ложки.

Покрокова інструкція з приготування рисової каші в мультиварці:

Рецепт приготування:

Перед тим, як приступити до приготування рисової каші, в першу чергу необхідно гарненько промити рис. Якщо цього не зробити, то каша буде з гіркуватим присмаком. Отже, покладіть необхідну кількість рисової крупи покладіть в друшляк.

Включіть кран з прохолодною водою і поставте друшляк з рисом під струмінь води. Промивайте його таким чином до тих пір, поки що стікає вода не буде чистою. Якщо вода стікає каламутна, то значить, що промитий рис погано.

Вимкніть воду друшляк і залиште на деякий час в раковині, щоб позбавитися від зайвої вологи.

Чисту рисову муку ложкою покладіть в чашу мультиварки. Туди ж відправте вершкове масло і щіпку солі. Потім засипте цукровий пісок, Залийте води або молока, в залежності від того, яку кашу ви віддаєте перевагу. Можна розбавити молоко водою і цією сумішшю залити майбутню кашу. Ні в якому разі не використовуйте маргарин при приготуванні каші. По-перше, смак виходить огидний, а по-друге, в ньому немає ніякої користі, одні штучні добавки. Тим більше, якщо ви плануєте давати цю кашу маленьким дітям.

Включіть вашу мультиварку, виставивши режим «каша». Час приготування найкраще буде подивитися в інструкції з експлуатації. Там повинно бути все чітко розписано, що, як і скільки часу готується. Але, в середньому, щоб зварити кашу в мультиварці, потрібно близько півгодини.

Ну все, тепер залишилося тільки терпляче чекати і облизуватися.

Коли кашка приготувалася, розкладіть її ще гаряченьку за пиалочкам, додайте трохи масла і кличте всіх за стіл.

Дуже смачно буде, якщо додати в рисову кашу згущене молоко, домашнє варення або розпарений ізюм.

Ось так швидко і легко готується смачна кашка в мультиварці. За смаком вона нічим не відрізняється від тієї сільської із нашого дитинства! А скільки користі! Спробуйте приготувати її хоча б разок, і така каша стане постійною і дуже частою гостею вашого столу!

Результат:

Квітень 25th, 2016 by

Варто почитати: