Рис з грибами і капустою

Рис з грибами

В холодну пору року, незалежно від того любиш ти їх чи ні, каші складають більшу частину раціону. Благо існує багато видів каш, так і кожну з них можна приготувати безліччю способів. Наприклад, рис можна зварити на молоці, запекти з м’ясом, приготувати з нього смачний плов або ж поєднати крупу з капустою і грибами і порадувати сім’ю черговим смачним, корисним і поживним блюдом, яке можна їсти під час посту коли дозволено вживати рослинну олію.

Необхідні інгредієнти:
рис – 1 склянка,
капуста білокачанна – 1/4 частину качана,
печериці – 150 грам,
гливи – 200 грам,
морква – 1/2 шт.,
цибулина – 1 шт.,
сіль, чорний перець, соняшникова олія – за смаком.

Рис з грибами
Примітки:
1 – для приготування цієї страви підходить як довгозернистий, так і круглозернистий рис;
2 – гриби можна використовувати і одного виду, однак з грибним асорті рисова каша виходить більш насиченою і ароматніший.

Як приготувати рис з грибами і капустою:


Печериці та гливи промити за допомогою жорсткої щітки і обсушити. Цибуля очистити від лушпиння. Нарізати гриби і цибулю кубиками середнього розміру.

Рис з грибами
Очищену від шкірки моркву нарізати брусочками, а білокачанну капусту – великими кубиками.

Рис з грибами
На соняшниковій олії обсмажити гриби і цибулю до м’якості, після чого додати до них моркву.

Рис з грибами
Ще через 2 хвилини обсмажування на середньому вогні закинути в сковороду капусту.

Рис з грибами
Помішуючи, смажити овочі ще 3 хвилини, після закінчення яких засипати в сковороду рис і додати необхідні спеції.

Рис з грибами
Залити вміст сковороди 1,5 склянками киплячої води і, накривши кришкою, залишити тушкуватися до повної готовності рису.

Рис з грибами
Подавати рис з капустою і грибами гарячим, щедро притрусивши свіжою зеленню.

Рис з грибами
Автор: Світлана Сорока

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: