Роли з сьомгою «навиворіт» рецепт Урамакі

Роли, які крутять навиворіт, тобто рисової стороною назовні називаються Урамакі. Рисова сторона повинна бути товщиною близько 5 мм в ідеалі. Для тих, хто вперше вирішив зробити роли, хочу сказати, що загортають їх у аркуші водорості васабі. У сухому вигляді вона досить жорстка і тендітна, але при взаємодії з теплим і вологим рисом водорість розм’якшується, стає більш пластичною і її можна легко закрутити.

Для приготування страви ” Роли з сьомгою «навиворіт» Урамакі “нам знадобиться:

Склад:

– листи водорості норі;
– спеціальний рис для суші;
– філе солоної сьомги;
– авокадо або огірки;
– лососевий сир (кремовий);
– васабі, маринований імбир, соєвий соус;
– кунжут;
– зелень салату.

Рецепт приготування:

Щоб загортати рол було зручніше, і щоб рис не прилипав до поверхні циновки, загортаємо її в харчову плівку.

Кладемо на рогожу лист норі матовою стороною на рогожу.

Невелику кількість готового рису (який попередньо заправляють рисовим оцтом) викладаємо на поверхню листа водорості і рівномірно розподіляємо його. Верхній край при цьому повинен залишитися не заповненим приблизно на 2 див.

Акуратно піднімаємо лист і швидко перевертаємо рисової стороною вниз. Тепер можна викладати начинку. Для початку змащуємо лист кремоподібним сиром.

Тепер викладаємо скибочки огірка, авокадо, сьомги, додаємо нашатковану зелень.

Піднімаємо край циновки і, притримуючи начинку, швидко загортаємо рол. Сила натискання повинна бути помірною, начинка ролу не повинна бовтатися, але і не повинна вилазити назовні. Зверху посипаємо рол кунжутом.

Розрізаємо рол на 6 рівних частин і подаємо з маринованим імбиром, соєвим соусом і/або васабі.

Результат:

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: