Різотто з куркою і овочами

Rizotto-s-kuritsey-i-ovoschami-m

Будь-яка італійська господиня чудово знає, як приготувати різотто. Будучи найпоширенішим і популярним блюдом, це страва має неймовірну кількість рецептів, доповнень і варіацій. Кожен ресторан або кафе пропонує свій шедевр, але варто знати, що рецепт різотто з куркою і овочами, грибами і сиром завжди має три головних інгредієнти: рис, бульйон, цибулю. Все інше може змінюватися в залежності від доступності продуктів, сезону і фінансових можливостей.

Якщо вам цікаво, як приготувати різотто з куркою правильно, важливо вміти вибирати рис. Сюди ніяк не підходять сорти крупи, в яких мало крохмалю або ті, де рис при варінні сильно розм’якшується, перетворюючись в кашу. Дрібні сорти, при варінні виділяють клейковину, яка обволікає рис і насичує його бульйоном – ось що потрібно вибирати для різотто з овочами і куркою.

Рецепт різотто з куркою і овочами

Рецепт різотто з куркою і овочами

  • Рис – 1 склянка;
  • Бульйон (будь-який) – 2 склянки;
  • Цибуля «ріпка»-1 головка;
  • Куряча грудка – 200 грам;
  • Солодкий перець (різнокольоровий) – 2 шт. ;
  • Горошок свіжий – ? склянки;
  • Сир тертий – 1 склянка;
  • Масло вершкове або оливкове – 2 ст. ложки;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Приготування різотто з куркою і овочами стане ще простіше, якщо ви скористаєтеся кількома порадами:

  • замість цілих овочів візьміть готову заморожену суміш;
  • для пом’якшення смаку можна взяти трохи вершків (1/2 склянки) і додати в м’ясо;
  • дотримуючи черговість приготування: цибулю, рис, бульйон, овочі – можна завантажувати всі в один посуд, не пропарівая крупу окремо;
  • різотто з грибами, куркою та овочами буде смачнішим, якщо додати парочку сушених грибів, попередньо розмочених.

Рецепт різотто з куркою – основний, сюди можна включити не тільки овочі, а й гриби. Також дозволено поміняти курку на м’ясо, морепродукти, рибу. Головне, один раз зрозуміти, як приготувати різотто з куркою і дотримуватися класичну черговість:

1) обсмажити в сотейнику цибулю і додати до нього сухий чистий рис;

2) після того, як крупа вбере жирок, вилити весь бульйон додавати його порціями, щоразу чекаючи вбирання рідини в рис;

3) в окремому посуді прогріти масло, викласти туди курячу грудку, овочі, гриби і смажити все до готовності;

4) по готовності рису, вмішати в нього овочі, м’ясо, додати сир і прогріти кілька хвилин при вимкненому вогні під кришкою.

Страва готова! Якщо ви готуєте різотто з овочами, то непогано перед закінченням готування додати трохи свіжої зелені.

Різотто з куркою, овочами і сиром: красиво і смачно

Подавати страву можна на загальній тарілці, рясно посипавши свіжою зеленню. Але ви можете запекти все в духовій шафі і при подачі відразу поділити різотто на порції. Не забудьте поставити на стіл свіжі грінки або італійську чіабатту. Присмачена часником і оливковою олією, ця булка тільки додасть ароматів. Трохи сиру, свіжого салату, келих вина – таку трапезу по достоїнству оцінить ваша сім’я!

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: