Різотто в мультиварці

Rizotto-v-multivarke-m

Сьогодні мало знайдеться хазяєчок, які не користуються кухонними пристосуваннями, що полегшують процес приготування їжі. Для СВЧ, пароварок або мультиварок створюються нові рецепти і адаптуються перевірені роками. Рецепт різотто з грибами, куркою і овочами – одне з найпопулярніших страв, яке також не залишилося без уваги.

Приготувати різотто з грибами в мультиварці, це значить зберегти всю масу вітамінів, аромати і корисність страви. Мало того, різотто в мультиварці редмонд з овочами і сиром буде більш поживним, не займе багато часу і доступно навіть для тих господинь, хто зовсім не любить готувати. Знаючи, як приготувати різотто в мультиварці класичний варіант, ви завжди можете урізноманітнити його, доповнюючи рецепт улюбленої рибою, м’ясом або птахом. Різотто з морепродуктами в мультиварці буде ще більш пікантним, якщо урізноманітнити його грибами, а курка відмінно поєднується з сиром і овочами.

Різотто з куркою: класика, перевірена часом

Різотто в мультиварці

Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, але не готові витрачати на це багато часу, мультиварка – відмінний спосіб не відмовлятися від смачної їжі без довгого стояння біля плити. Рецепт різотто з куркою в мультиварці – це те, що повинна мати в своєму «арсеналі» будь-яка господиня. Таке блюдо дозволить швидко нагодувати сім’ю з найбільш доступних продуктів. Отже, різотто з овочами, грибами і куркою в мультиварці:

  • рис – 1 склянка;
  • бульйон (можна з кубиків) – 2 склянки;
  • гриби – 200 грам;
  • куряча грудка – 200 грам;
  • цибулина – 1 штука;
  • заморожена овочева суміш – 200 – 300 грам;
  • рослинна олія – ? склянки;
  • сир – 1 стакан;
  • спеції, сіль, перець – за смаком.

Рецепт різотто в мультиварці редмонд може бути доповнений або скорочений, але щоб ваше блюдо було смачніше, варто знати деякі моменти:

1) рис при закладанні повинен бути чистим і сухим – так він краще вбере рідина; вибираючи крупу, віддавайте перевагу крохмалистим сортів;

2) немає замороженої овочевої суміші – не біда. Відмінно підійде пара болгарських перців, трохи зеленого горошку, трохи капусти і квасоля; всі овочі повинні бути вимиті, почищені і порізані;

3) різотто з овочами в мультиварці буде ароматнішим, якщо при прогріві масла додати пару зубчиків часнику, а після обсмажування їх вийняти;

4) гриби для страви вибирайте ті, що є під рукою: печериці, лисички, білі, гливи. Сушені потрібно попередньо розмочити.

Як приготувати різотто в мультиварці

  • включайте режим «підсмажування»;
  • розігріти в чаші трохи олії і покласти туди нарізану цибулю;
  • всипати рис і дочекатися поки крупинки будуть прозорими (закривати кришкою необов’язково);
  • додати гриби, овочі, порізану курячу грудку і трохи проготовить (не більше 3-5 хвилин, постійно помішуючи;
  • влити бульйон, додати спеції і закрити кришкою.
  • якщо є режим «низький тиск»-то варіть близько 25 хвилин, у разі відсутності такої функції – не менше 30-40 хвилин.

Різотто на стіл! Правильна подача – це важливо

Після того, як страва готова, додайте сир і ретельно перемішайте. Можна присмачувати страва сиром вже в тарілці. При приготуванні різотто з морепродуктами в мультиварці, звертайте увагу, що креветки, краби та інші смаколики вимагають трохи менше часу.

Подаючи страву на стіл, не забудьте прикрасити його свіжою зеленню і посипати сиром. Салат зі свіжих овочів, в’ялені помідори, квашені фрукти і свіжі часникові грінки тільки доповнять смакові якості страви.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: