Річна яєчня з овочами

Традиційний сніданок з яєчнею в літній період готують з овочами, які додають їй харчової цінності і поліпшують смак. Яєчню можна приготувати з будь-якими овочами. Але поєднання помідорів і солодкого перцю і цибулі залишається кращим для яєчні.

Цей рецепт був втілений в умовах наметового табору, на міні-печі. Приготована на природі яєчня смачнішими, ніж удома, так як відчуття домашньої їжі більш гостре і яскраве, ніж у буденній побутовій обстановці. Приготування цього рецепту в польових умовах підтверджує можливість харчуватися в поході комфортною, свіжою їжею.

Час приготування – 20 хвилин.

Склад:

– 3-6 яйця;

– 1 цибулина;

– 2 помідори;

– 1 солодкий перець;

– перець, сіль;

– рослинне масло.

Рецепт приготування:

Цибулю нарізають чвертями і смажать на розігрітому маслі. Бажано, щоб масло було достатньо, щоб покрити цибулю. Таким чином, овочі будуть рівномірно обсмажуватися, а в подальшому яєчня правильно приготуватися і не пристане до сковороді.

Коли обсмажитися цибулю в сковороду викладають подрібнені помідори, додають щіпку перцю і солі і пасерують 2-3 хвилини.

Потім додають солодкий перець, порізаний півкільцями.

Для страви беруть 3-6 яєць залежно від кількості порцій. Чим більше яєць в одній сковороді, тим вище і щільніше буде яєчня.

Яйця акуратно розбивають і вливають в сковороду так, щоб між жовтками зберігалося відстань.

Яєчня накривається кришкою, і смажитися 2-3 хвилини до утворення щільного білка на поверхні. Жовтки при цьому залишаться рідкими. Для приготування яєчні з запеченими жовтками слід зменшити вогонь і готувати страву ще пару хвилин.

Яєчня розрізається на порції і викласти на тости, хлібці, коржі і подається зі свіжими овочами.

Результат:

Квітень 17th, 2016 by

Варто почитати: