Рецепти соусів для шашлику

21

Яким би смачним і соковитим не був ваш шашлик, навряд чи його можна уявити без відповідного соусу. Соуси для шашликів користуються величезною популярністю. Вони допомагають додати маринованному м’яса або риби незвичайний смак. Саме тому сьогодні ми вирішили розглянути основні рецепти соусів до шашликів.

Томатний соус для шашлику

21

Універсальний томатний соус для шашлику є солодко-солоним. Цей соус для шашлику включає в себе такі основні інгредієнти, як перець чилі, часник і помідори. Давайте розглянемо рецепт томатного соусу для шашлику. Для того, щоб приготувати соус для шашлику, нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1/3 склянки рослинного масла
  • 3 невеликі голівки ріпчастої цибулі
  • 6 зубчиків часнику
  • 1 столова ложка крупної солі
  • 1 ? чайні ложки меленого чорного перцю
  • 1 ? чайні ложки перцю чилі
  • ? чайної ложки насіння коріандру
  • ? чайної ложки насіння кмину
  • ? склянки коричневого цукру
  • 400 грам помідор
  • ? склянки яблучного оцту
  • ? склянки білого оцту
  • 2 столові ложки Вустерширського соусу
  • 2 склянки води.

Для того, щоб приготувати домашній соус до шашлику, необхідно нагріти олію в середній каструлі на середньому вогні. Додати подрібнені цибулю і часник і смажити протягом 10 хвилин. Потім додати 1 чайну ложку солі, ? чайної ложки перцю, перець чилі, коріандр, кмин і цукор. Все перемішати і готувати протягом 3 хвилин. Після цього додати подрібнені помідори і яблучний оцет. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити, помішуючи, поки наш соус для шашлику не загусне. Час приготування складе приблизно 2,5 – 3 години.

Після цього поміщаємо соус в блендер. Додаємо решту сіль, перець, білий оцет, вустерширський соус і воду. Змішуємо до отримання однорідної маси.

Після цього ставимо соус для шашлику в холодильник і чекаємо повного охолодження.

Білий соус

22

Напевно, кожен кухар знає, як зробити соус для шашлику Бешамель. Будь класичний рецепт риби під маринадом включає в себе цей соус. Пропонуємо розглянути рецепт білого соусу до шашлику. Для того, щоб приготувати білий соус до шашлику, нам знадобляться:

  • 500 мл молока
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 1 лавровий лист
  • 2 зубчики часнику
  • 50 грам вершкового масла
  • 50 грам пшеничного борошна.

вливаємо Молоко в невелику каструлю, доводимо до кипіння. Потім додаємо подрібнений ріпчаста цибуля, часник і лавровий лист. Вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися на 20 хвилин.

В іншій каструлі розтоплюємо вершкове масло. Потім додаємо борошно. Безперервно перемішуємо, щоб уникнути утворення грудочок. Готуємо 2 хвилини.

Після цього виймаємо цибулю, часник і лавровий лист з молока. Вливаємо ароматизоване молоко в борошняну масу. Готуємо, помішуючи, протягом 5 – 10 хвилин, поки наш соус для шашлику не загусне.

Соєвий соус з медом

25

Маринад на основі соєвого соусу користується величезною популярністю. Наприклад, якщо вам необхідно приготувати маринад для шашлику з курки або соус для маринаду м’яса, ви можете зробити маринад з соєвого соусу і меду. Для того, щоб приготувати шашлик з меду і соєвого соусу, нам буде потрібно:

  • 300 грам курячих гомілок
  • 2 столові ложки меду
  • 4 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка насіння кунжуту
  • 4 чайні ложки кунжутного масла
  • 2 чайні ложки коріандру.

Для того, щоб приготувати маринад із соєвого соусу, змішуємо всі інгредієнти в окремій мисці. Курячі гомілки перешкодимо в маринад соус, і залишаємо мінімум на 30 хвилин.

Також можна приготувати маринад із соєвого соусу для м’яса. Як правило, для м’яса найкращим чином підійде маринад із соєвого соусу гірчиці і меду. Для того, щоб приготувати маринад з гірчицею і соєвим соусом, нам знадобляться:

  • 125 мл соєвого соусу
  • 60 мл меду
  • 1 ? столові ложки гірчиці
  • 1 зубчик часнику.

Всі інгредієнти змішуємо в мисці до утворення однорідної маси. Кладемо м’ясо в соус для шашлику і ставимо в холодильник мінімум на 4 години.

Маринадів на основі соєвого соусу дуже багато. Проте найбільшою популярністю користується маринад соус теріякі. Це, мабуть, найкращий соус для маринаду качки. Незважаючи на настільки складне назва, соус теріякі включає в себе прості інгредієнти, такі як майонез і соєвий соус. Для того, щоб приготувати маринад з соєвим соусом і майонезом, необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • ? склянки соєвого соусу
  • 1 стакан майонезу
  • 6 шматочків качки.

Для того, щоб приготувати соус теріякі, необхідно змішати соєвий соус і майонез. Помістити в отриманий соус для шашлику шматочки качки, поставити в холодильник мінімум на 2 години.

Після цього вийняти качку з соусу і обсмажити на грилі до готовності.

Гранатовий соус

24

Якщо ви вирішили приготувати шашлик зі свинини в духовці, то вам найкращим чином підійде маринад з гранатовим соусом. Давайте розглянемо рецепт шашлика в гранатовому соусі.

Інгредієнти:

  • 12 великих гранатів
  • ? склянки лимонного соку
  • 1 склянку білого цукру
  • 500 грам свинини.

Рецепт соусу для шашлику виглядає наступним чином:

Розрізаємо гранати навпіл і виймаємо насіння. Віджимаємо гранатовий сік. Проціджуємо його кілька разів через марлю. У вас повинно вийти приблизно 5 склянок гранатового соку. У великій каструлі змішуємо гранатовий сік, лимонний сік і цукор. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Потім зменшуємо вогонь і варимо соус до тих пір, поки його об’єм не зменшиться вдвічі.

Після цього гранатовим соусом заливаємо свинину і ставимо в холодильник мінімум на 3 години.

Вірменський соус

23

Страви вірменської кухні завжди високо цінувалися, завдяки своїм чудовим смаковим якостям. Говорячи про вірменської кухні, насамперед приходить на розум шашлик. Саме тому пропонуємо розглянути рецепт вірменського соусу до шашлику.

Інгредієнти:

  • 450 грам томатної пасти
  • 6 зубчиків часнику
  • ? чайної ложки солі
  • 2 чайні ложки цукру
  • 1 чайна ложка лимонної кислоти
  • ? чайної ложки коріандру
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • 1 пучок свіжого кропу.

Для того, щоб приготувати вірменський соус для шашлику, необхідно розвести томатну пасту водою до консистенції томатного кетчупу. Помістити все в невелику каструлю. Додати подрібнений часник, сіль, цукор, лимонну кислоту, коріандр. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Після цього додати подрібнену зелень.

Якщо ви хочете приготувати люля кебаб зі свинини або люля кебаб з курки, то вам згодиться рецепт соусу для люля кебаб.

Як правило, соус для люля кебаб – це гострий томатний соус. Давайте розглянемо рецепт соусу для люля кебаб. Для того, щоб приготувати соус для люля кебаб, необхідно:

  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 1 лимона
  • 40 мл лимонного оцту
  • ? склянки води
  • 2 зубчики часнику
  • 1 перець чилі
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 200 грам томатної пасти.

Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями. Заливаємо водою, лимонним соком і лимонним оцтом. Залишаємо настоюватися на 1 – 1,5 години.

У цей час на сковороді нагріваємо оливкову олію. Додаємо подрібнений часник і перець чилі. Обсмажуємо до золотистого кольору. Після цього додаємо томатну пасту і трохи води. Тушкуємо 5 хвилин.

Отриманим соусом поливаємо маринований цибулю і подаємо до столу.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: