Рецепти салатів з морепродуктів

Вже давно всі знають, що вживання морських продуктів дуже корисно для організму людини. Що вони містять безліч корисних речовин, вітамінів, мінералів і т. д. До того ж вони містяться не тільки в морській рибі, але і в таких морепродуктах, як кальмари, мідії, восьминоги, морські гребінці і краби.

Але по собі знаю, що не кожна господиня готує страви з морепродуктів для своєї сім’ї. А дарма, виявляється, з них виходять дуже навіть смачні і до того ж корисні салати.

В якості основного інгредієнта в цих салатах виступає морський коктейль, який найчастіше продається в магазинах в мороженому вигляді. Тому при покупці потрібно завжди звертати увагу на дату виготовлення, ну і зовнішній вигляд звичайно. Щоб не купити перемороженный продукт або кілька разів заморожений, що загрожує неприємними наслідками.

Так як морозиво морський коктейль є у продажу цілорічно, то приготувати салат з морепродуктів не складе особливої праці. Та й кількість інгредієнтів, як правило, в таких салатах не перевищує 3-4 штук.

Заправляти їх можна будь-якими заправками за вашим смаком – майонезом, лимонним соком, будь-яким рослинним маслом або ж спеціально готувати соуси, які обов’язково відтінятимуть смакову гаму продуктів морського коктейлю.

Рецепти салатів з морепродуктів, що входять в морський коктейль

Салат з мідіями

Інгредієнти:

  • 80 грам майонезу
  • 3 курячих яйця
  • грам 300 мідій (варено-морожених)
  • сіль
  • 15 грам зеленої цибулі
  • два свіжих огірка
  • 15 грам кропу
  • майонез

Приготування:

1. Готуємо необхідні продукти:
– у киплячій, трохи солоній воді, відварюємо мідії, протягом 2-3 хвилин, потім перекладаємо їх в окремий посуд і охолодити;
– яйця курячі також відварюємо і даємо їм охолонути;
– гарненько моєму огірки та зелень;
– майонез краще взяти на перепелиних яйцях.

2. Огірки нарізаємо невеликими кубиками, потім перекладаємо в великий салатник.

3. Мідії і цибулю (зелену), нарізаний на дрібні кільця, додаємо до огірків.

4. Яйця також ріжемо дрібними кубиками, потім подрібнюємо кріп і кладемо їх в салатник. Все перемішуємо, присаливаем за смаком і заправляємо майонезом.

Тепер ви знаєте, як приготувати салат з морепродуктів з мідіями.

Салат з кальмарів з пекінської капустою

Інгредієнти:

  • 400 грам варених кальмарів
  • кілька стебел свіжої петрушки
  • 2 ст. л. кукурудзи (консервованої)
  • одна баночка м’яса криля
  • трохи червоної ікри для прикраси
  • 100 г капусти пекінської
  • салатний майонез

Приготування:

1. Наріжте смужками кальмари.

2. Капусту нашаткуйте.

3. З м’яса криля злийте рідину, потім розімніть вилкою.

4. З банки кукурудзи теж злийте рідину.

5. З’єднайте всі інгредієнти, потім заправте майонезом.

6. Можете викласти в салатник, але можете розкласти і порційно.

7. Прикрасьте ікрою у вигляді грона винограду. З петрушки зробіть гілочку.

Якщо не любите кукурудзу, то спробуйте ось цей салат з кальмарами.

Салат з морським коктейлем

Інгредієнти:

  • 5 салатних листків
  • 150 грам сиру (твердого)
  • салатний майонез
  • 12 шт. маслини
  • три помідори (свіжі)
  • 500 грам морепродуктів (мороженої суміші морепродуктів)
  • соус соєвий
  • одна часточка часнику

Приготування:

1. Розморозьте коктейль (морський) і обсмажте на сковорідці з додаванням олії рослинної олії.

2. Дрібно натріть сир.

3. Помідори наріжте на тонкі скибочки.

4. Маслини (без кісточок) наріжте кільцями.

5. Видавіть часник.

6. Додайте майонез і трохи соєвого соусу. Змішайте.

7. На плоску красиву тарілку викладіть кілька листів салату. Один лист дрібно порвіть.

8. На листя салату викладіть часточки помідора. Змастіть майонезній заправкою.

9. Далі викладіть колечка маслин.

10. Посипте тертим сиром.

11. Зверху викладіть обсмажену коктейль (морській). Змастіть майонезній заправкою.

Салат з морепродуктів і помідорами, рецепт з фото

Інгредієнти:

  • 200 грам вареного кальмара
  • 30 г майонезу (легкого)
  • один помідор
  • 2-3 пера зеленого цибулі
  • 100 грам твердого сиру
  • дві часточки часнику
  • 10 г обсмаженого кунжуту
  • перчик чорний
  • 18 мл лимонного соку
  • грам 150 консервованого ананаса
  • кріп
  • 10 маслин (без кісточок)

Приготування:

1. Коли будете варити кальмари, намагайтеся його не переварити, інакше він стане жорстким. Остудженого і вареного кальмара ріжемо тонкими смужками. Вимитий помідор нарізаємо маленькими кубиками. Зайвий сік видаляємо.

2. З розкритої банки з ананасом зливаємо рідину. Якщо ви купили консервований ананас кільцями, то його також ріжемо кубиками. А краще купувати відразу ананас шматочками в банках.

3. На великій тертці натираємо сир. Подрібнюємо зелень кропу і зелений лук.

4. В окремій мисці змішуємо майонез, лимонний сік, подрібнений часник і чорний перець. Отримуємо заправку для нашого салату.

5. Заправляємо нею салат, акуратно перемішуємо. Тепер його потрібно прикрасити маслинами і кунжутом.

Як бачите, всі рецепти салатів настільки прості і не вимагають великих тимчасових витрат, що зможе їх готувати будь-яка господиня 2-3 рази в тиждень для всієї родини. А якщо трохи почаклувати над прикрасою, то такі салатики сміливо можна виставляти на святковий стіл. А в цій статті Ви дізнаєтеся, як можна красиво подати святкові салати.

Квітень 22nd, 2016 by

Варто почитати: