Рецепт салату з печінки тріски

m

Пропоную приготувати смачний і неймовірно корисний салат з печінки тріски. Саме його подає мама на кожне свято і ніколи не залишається навіть крапельки салату після свята. На свята ми готуємо багато салатів, це і салат з копченою курячою грудкою, і салат з консервованими печерицями, такі салати традиційно більше їдять чоловіки.

А ось легкі салати з пекінської капусти або салат з тріски з овочами – більше їдять дівчини і жінки, адже саме вони частіше стежать за своєю фігурою, і не хочуть зіпсує її під час свят. Цей салат дуже корисний всім – дітям і матерям мама, в ньому немає майонезу, він може розглядатися вами як елемент дієтичного харчування.

Рецепт салату з печінкою тріски

  • Ось основні продукти, які нам знадобляться для приготування салату:
  • 1 великий помідор
  • 2 огірка середнього розміру
  • 1 банку печінки тріски ( 200 грам)
  • Сіль
  • Майонез для оформлення – за бажанням

Салат з печінки тріски

Рецепт салату з печінки тріски

Приготування салату віднімає мінімум часу, головне правильно підібрати інгредієнти для салату. Печінка тріски вибирайте по даті приготування, огляньте банку – вона не повинна бути роздутою. Краще купувати такі консерви в магазинах з кондиціонером, а не на ринку, де не ясний температурний режим зберігання риби.

Помідор для салату вибирайте трохи недоспілий, так як стиглий дуже швидко пустить сік.

підготуйте помідор

Приготування почнемо з помідор. Розріжте помідор на 4-6 чатей і видаліть середину і насіння. Вони тільки зіпсують вигляд салату.

Нарізаємо м'якоть помідора

Нарізаємо м’якоть помідора великими кубиками.

Огірок очистити

Огірок очистити ножем або спеціальною овочечисткою. Розрізати огірок уздовж і чайною ложкою дістати насіння. Салат з тріски не повинен містити жодних насіння.

нарізати великими кубиками огірок

Огірок так само нарізати великими кубиками, як і помідор.

У глибоку миску викласти інгредієнти

У глибоку миску викласти помідор, огірок і печінка тріски. Жир з консерви поки не виливайте, а залиште в банку.

Печінка тріски трохи поломайте виделкою

Печінка тріски трохи поломайте виделкою, не розминаючи в паштет, а лише зробіть шматочки в розмір з кубиками овочів.

влийте оливкову олію

Перемішайте салат з печінки тріски, при необхідності додайте сіль. Потроху вливайте масло з консерви або оливкове масло. Салат повинен стати трохи вологим.

Салат з печінки тріски

Викладіть салат в глибоку тарілку.

Прикрасьте часточками помідор черрі і смужками майонезу, або зеленню по своєму смаку.

Ось один з варіантів салату з печінкою тріски. Рецепти з печінкою можуть бути найрізноманітнішими. Це може бути листковий салат з сиром і яйцем, так само можна просто викласти печінку поверх половинок помідор черрі. Салат з тріски дуже корисний, їжте його частіше в різних варіантах.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: