Рецепт компоту із сухофруктів з чорносливом

Компот з сухофруктів і чорносливу чудово втамовує спрагу і дарує справжню насолоду смаком. У жаркий час – це найкращий напій, який також дуже корисний.

Сушені яблука містять у великій кількості вітаміни групи В і вітамін С, а також калій, залізо, селен, натрій і інші корисні речовини. Регулярне вживання компоту із сушених яблук впливає на зміцнення імунітету, хорошу роботу травної системи і на процеси кровотворення.

Чорнослив, в свою чергу, посилює обмінні процеси в організмі, має легку послаблюючу дію. Ця сушена слива підвищує рівень гемоглобіну в крові.

Крім сушених яблук і чорносливу в компот можна додавати родзинки, курагу, груші, інжир і ананас. Тоді напій заграє різноманітністю смаків і принесе ще більшу користь для організму.

Компот з сухофруктів і чорносливу – це напій нашого дитинства. В дитячих садах і школах він завжди був присутній у меню малюків. Компот із сухофруктів рекомендують давати навіть маленьким дітям з півроку. Цукор або мед у даному випадку не додають. Цей напій підійде для годуючих мам, так як не викликає алергії і покращує лактацію.

Сушені фрукти використовуйте домашнього приготування, адже куплені у супермаркетах можуть містити барвники, ароматизатори, консерванти і інші добавки, що загрожує для здоров’я.

Компот знімає інтоксикацію під час простудних захворювань і грипу, тому в цей період його рекомендують пити у великій кількості (2-4 літри на добу).

В даному рецепті вказано рекомендовану кількість цукру, але ви відштовхуйтеся від ваших особистих переваг. Дієтологи рекомендують додавати мед, а не цукор. Тоді у вас вийде справжній узвар. Мед додається після охолодження компоту. Такий напій принесе максимальну користь.

Для приготування компоту із сухофруктів і чорносливу вам знадобляться:

  • 3 л води
    – 150 г сушених яблук
    – 50 г чорносливу
    – пів склянки цукру.

Як варити компот з сухофруктів і чорносливу:

необхідно закип’ятити Воду. Киньте цукор, розмішайте його, щоб він повністю розчинився.

Додайте сушені яблука. Можете поєднувати їх з грушами.

Додайте чорнослив, попередньо промивши.

Доведіть компот до кипіння, поваріть його буквально одну-дві хвилини. Вимкніть конфорку, залишивши настоюватися компот під закритою кришкою.

Коли компот охолов, сухофрукти відкиньте на ситечко, а напій процідіть, щоб він був прозорим і без осаду.

У підсумку ви отримаєте 2,5 літри компоту, адже частина води ввібрали в себе сухофрукти. Перелийте напій в суху ємність, наприклад, графин.

Зберігайте компот в холодильнику. Ось такий смачний напій вийшов! Ну, а якщо у вас немає сухофруктів, то ви можете зварити компот із заморожених ягід.

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: