Рецепт азу з яловичини, азу по-татарськи рецепт з фото

Азу з яловичини це тушковане м’ясо з гострою підливою і солоними огірками. Блюдо просте в приготуванні, ситне. В наше меню воно потрапило з татарської національної кухні. Якщо ви хочете побалувати смачним м’ясним блюдом свою сім’ю,

приготуйте їм азу з яловичини.

Необхідні продукти для приготування узу по татарськи :

яловичина, цибуля, солоні огірки, томатна паста, пшеничне борошно, спеції, часник.

Виберете шматок яловичої м’якоті вагою не більше половина кілограма. М’ясо промити під струменем гарячої води, вирізати сухожилля і плівки. Для азу з яловичини м’ясо нарізати невеликими шматочками, солиться і перчится. На добре розігріту сковорідку наливаємо масло і викладаємо м’ясо. М’ясо обсмажуємо, коли на шматочках м’яса з’явитися золотава скоринка, викладаємо цибулю. Для цього головку ріпчастої цибулі потрібно дрібно порізати. Поки обсмажується цибуля, поріжемо на кубики один солоний огірочок. У сковороду додаємо склянку води і солоний огірок, і кілька ложок томатної пасти. Щоб підлива була густіша, треба покласти борошна пару ложечок і ретельно перемішати. Після цього додати подрібнений часник. От і все. Ми приготували азу з яловичини.

Азу з яловичини по-татарськи рецепт

Азу з яловичини національне м’ясне татарське страви. В татарської кухні його готують не тільки з яловичини, баранини, молодий конини. Соус гострий з томатами і солоними огірками. Іноді додають картоплю.
На фотографії ви бачите азу з яловичини з макаронами.

Щоб приготувати азу з яловичини , потрібні наступні продукти:

-700г яловичини;
-4 солоні огірки;
-4 помідора;
-3 столові ложки томатної пасти;
-2 головки ріпчастої лукаж
-2 зубчики часнику;
-2 столові ложки борошно;
-зелень, сіль, рослинне масло.

Рецепт приготування:

Яловичину, помиту і очищену від плівки, порізати невеликими шматочками.
На рослинному маслі підсмажити цибулю, порізану півкільцями. Потім в сковороду висипати приготовану борошно і продовжувати обсмажувати разом з цибулею.
Томатну пасту розвести водою і додати до смаженій з борошном луку. Часник дрібно порізати і додати в соус. Томатний соус потрібно трохи поварити, щоб він загус.
Підготуємо помідори. Обдати їх окропом і акуратно зняти шкірку. Потім ріжемо невеликими кубиками.
Солоні огірки порізати дрібною соломкою.
Зелень дрібно порубати.
В розігріту сковорідку наливаємо олію і обсмажуємо шматочки м’яса.
В сковороду з трохи підсмаженою м’ясом додати помідори і огірки. І продовжити обсмажування спільно з овочами.
Залити отриманий раніше томатний соус м’ясо. Покласти сіль і перець.
Продовжувати тушкувати азу до готовності на сковороді з щільно закритою кришкою. Воду підливати в разі необхідності. Зелень додати в кінці приготування. Азу по-татарськи приготовлено.

Азу з яловичини з картоплею рецепт

Наведемо ще один рецепт з азу з яловичини з картоплею. Необхідні продукти:
-один кілограм картоплі;
– два помідори або томатна паста;
-півкілограма яловичини;
-одна ріпчаста цибулина;
-150г корнішонів (маленьких солоних огірочків);
– два зубчики часнику;
– рослинна олія, сіль, перець, лавровий лист.

Азу з яловичини порядок приготування.

Картоплю помити, почистити, порізати соломкою і налив на сковорідку велику кількість олії обсмажити.
М’ясо, порізане соломкою, обсмажити окремо від картоплі.
Тонкою соломкою нарізати огірки і на слабкому вогні смажити півгодини.
Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і натерті на тертці помідори або томатну пасту.
Всі інгредієнти скласти в одну каструлю і тушкувати на слабкому вогні ще не більш півгодини.
Дрібно порізаний часник, зелень і лавровий лист додати за п’ять хвилин до кінця приготування азу з яловичини.

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: