Пишні дріжджові оладки

Апетитні, повітряні і дуже смачні оладки можна приготувати з дріжджового тіста. По своєму смаку і вигляду пишні оладки на дріжджах нагадують берлінські пончики, тільки без начинки і використання великої кількості рослинного масла для смаження. Склад тіста на основі свіжих пресованих дріжджів і розпушувача додає солодкій випічці пористість і об’єм. Завдяки цим особливостям рецепта страва виходить ніжним, соковитим і дуже ситним. Пишні оладки можна подати в теплому і холодному вигляді, запропонувавши до них варення, джем, ягідний соус або нейтральний йогурт і сметану. Вони припадуть до смаку любителям швидкої випічки на дріжджовому тісті. Якщо ви вже практикувалися за нашим рецептом оладок на кефірі, то спробуйте тепер і з дріжджами – вам сподобається.

Інгредієнти для тіста:

  • яйце (білки) – 2 шт.;
  • молоко – 450 мл;
  • пресовані дріжджі – 20-25 г;
  • цукор – 100-120 г;
  • сіль – 1/4 ч. ложки;
  • борошно – 600 -650 г;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • розпушувач – 0,5 ст. ложки.

Для смаження:

  • рослинне масло – 7-8 ст. ложок.

Для посипання:

  • кольоровий цукор – за смаком.
  • Джем – за смаком

Покроковий рецепт пишних оладок на дріжджах

Нагрійте молоко до приємно-теплої температури, що не перевищує 38 градусів Цельсія. Розчиніть свіжі або раніше заморожені дріжджі в молоці.

Яйце кімнатної температури розбийте і розділіть на жовтки і білки. Білки збийте в стійку масу з цукром. Додайте в дріжджовий розчин пінку білків і перемішайте інгредієнти. Жовтки не використовуються в рецепті, т. к. тісто має бути дуже повітряним, а не здобним.

Додайте в тісто просіяне борошно з сіллю, розпушувач і рослинне масло. Вимісіть слухняне і однорідне тісто на дріжджах. Густина маси повинна бути трохи рідший, ніж на випічку пирогів і булок, але густіше, ніж для звичайних оладок, які викладаються на сковороду ложкою. Поставте тісто в тепло, укривши верх каструлі рушником або харчовою плівкою.

Через 45-50 хвилин дріжджі добре попрацюють і піднімуть тісто, яке збільшиться в 3-4 рази. Обімніть дріжджову масу.

Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і розділіть на дві частини. Одну частину розкачайте в пласт 1,5 см завтовшки і виріжте кухлі будь формочкою або кухлем. Покладіть їх на обробну дошку, посипану борошном. Дайте заготівлях підійти 10 хвилин.

В цей час розкачайте другу частину тіста і наріжте порції оладок. Розігрійте половину рослинного масла і покладіть в нього підійшли гуртки з обробної дошки.

Обсмажуйте оладки в глибокій сковороді з двох сторін, накривши кришкою.

Готуйте страву на невеликому вогні до золотистої скоринки. Також приготуйте другу частину оладок.

Подавайте солодку випічку, посипавши кольоровим цукром або полив джемом.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: