Пиріг «Золота камбала»

Вам хочеться здивувати гостей або порадувати домашніх? Тоді приготуйте цей незвичайний смачний рибний пиріг. Детальна покрокова інструкція зробить приготування простим і швидким навіть для самої недосвідченої господині.

Пиріг Золота камбала
Склад:

Вам знадобиться для тіста:
3,5 склянки борошна,
один стакан молока,
щіпка солі,
дві ст. л. цукру,
чверть склянки соняшникової олії,
дві ч. л. сухих дріжджів, одне яйце:

Інгредієнти для рибного пирога

нагрійте Молоко до температури 37-40 °С, розчиніть у ньому дріжджі, 1 ст. л. цукру і сіль:
молоко Нагріваємо, розчиняємо дріжджі

Поставте суміш у тепле місце до появи пишною «шапочки», потім додайте в тісто олію, яйце і 1 ст. л. цукру:
Чекаємо появи пишною шапочки

Поступово підсипаючи борошно, обережно замісіть тісто:
Місимо тісто

Після цього накрийте чашку рушником і поставте в тепле місце на одну-півтори години. У цей час приготуйте начинку. Вам знадобиться дві-три цибулини, третину склянки сирого довгозернистого рису і банку рибних консервів у маслі:
Пиріг «Золота камбала»

Цибулю поріжте дрібними кубиками, підсмажте до золотистого кольору. З банки з консервами злийте рідину, вміст наріжте дрібними шматочками. Потім відваріть рис:
Пиріг «Золота камбала»

Перемішайте всі інгредієнти, за смаком додайте сіль і спеції:
Пиріг «Золота камбала»

Ось тісто підійшло:
Тісто підійшло

Його потрібно обім’яти і розділити на дві половини:
тісто Обім'яти

Одну частину тонко розкачайте, присипте одну половину борошном:
Розкачуємо тісто

Для того, щоб ваша рибка була рівною і симетричною, пласт тіста складіть навпіл і вирізати контур:
Пиріг «Золота камбала»

Далі відступивши на 1 см і відріжте вузьку смужку, яка повторює контури рибки:
Пиріг «Золота камбала»

Це будуть бортики пирога. Укладіть їх на вирізано контур, попередньо змастивши яйцем:
Пиріг «Золота камбала»

Якщо знадобиться, висоту бортів можна збільшити, поклавши дві або три смужки. Таким чином виходить коробочка з тіста, в якій буде укладена начинка.

Акуратно перенесіть основу на деко, змазаним олією. Викладіть зверху начинку:
Пиріг «Золота камбала»

З другого пласта тіста виріжте голову. З кількох смужок тіста сформуйте хвостик. Візьміть чарку і виріжте нею «луску»:
Пиріг «Золота камбала»

З двох маленьких обрізків зробіть очі. Все решту тіста зліпити в один клубочок, ретельно розімніть, потім розділіть на дві частини. Це майбутні плавці. Кожен шматочок тонко розкачайте, надайте овальну форму і зробіть надрізи гострим ножем:
Пиріг «Золота камбала»

Потім змастіть краї плавців яйцем і приклейте до тіла рибки:
Пиріг «Золота камбала»

Змащуємо весь пиріг яйцем і залишаємо ще на півгодини для підйому. Потім ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку до готовності:
Рибний пиріг готовий

Дістаньте, наріжте на шматочки, налийте чашечку чаю і насолоджуйтеся!

Приємного апетиту!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: