Пиріг «Зебра»

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування пирога «Зебра». Він буде прекрасним частуванням для ваших гостей на будь-яке зі свят. Всі люблять поласувати, особливо діти, вони ніколи не відмовляться скуштувати смачний шматочок солодкого пирога.

Пиріг Зебра.

Які продукти необхідні для приготування пирога «Зебра»:
три курячих яйця;
дві склянки цукрового піску;
сто грам слив. масла або маргарину для випікання пирогів;
двісті грам нежирної сметани;
двісті п’ятдесят грам просіяного борошна;
одну третину чайної ложки соди;
одна чайна ложка розпушувача для тіста;
дві їдальні ложки какао;

Інгредієнти для пирога.

Починаємо готувати наше солодке ласощі.

Для приготування пирога краще використовувати якісну сметану, бажано домашню (не порошкове). Беремо яйця, перемішуємо їх з однією склянкою цукрового піску до пінки. Далі залишився цукор змішуємо з розтопленим маргарином або вершковим маслом. Після завершення перемішуємо два види сумішей.

Пиріг «Зебра»

Додаємо соду, розпушувач і кладемо сметану. Розмішуємо до отримання однорідної маси.

Перемішуємо.

Додаємо розпушувач.

У нас вийшла маса приємного жовтуватого відтінку, тепер нам необхідно акуратно, поступово всипати борошно. Всі компоненти додаються строго по тій кількості, що зазначена в рецепті. Перемішуємо гарненько, щоб тісто вийшло без грудочок.

Всипаємо борошно.

Перемішуємо гарненько.

Тісто має вийти не рідким, але і не сильно крутим. Ділимо його на дві рівні частини, викладаючи їх в різні тарілки. В одну з яких всипаємо трошки какао. У нас вийшли дві суміші різних кольорів.

Ділимо на дві частини.

В одну частину додаємо какао.

Починаємо заливати наш пиріг. Тісто будемо викладати шарами, спочатку коричневе, потім жовте. Радимо для викладання використовувати ложку. Так смужки будуть більш тонкими, так і пиріг вийде гарніше.

Спочатку світле тісто.

Далі шар тіста з какао.

Ось так повинно вийде.

Все тісто виклали. Тепер нагріваємо духовку до 170 С, час приготування буде становити 50 хвилин.

Пиріг

Бажаємо вам приємного апетиту!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: