Пиріг з сиром і яблуками з пісочного тіста

Для такого пирога найкраще підходять соковиті, досить солодкі яблука. Якщо навіть сир, який ви збираєтеся пустити на начинку, виявиться сухуватим, вони «завуалируют» його недоліки. Злегка кисленькі плоди теж, в принципі, підійдуть. Тільки в цьому випадку варто трохи збільшити дозу цукру в рецепті до начинки.

Тісто:

  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • масло вершкове – 150 г;
  • сода гашене – 0,5 ч. ложки;
  • борошно – 1,5 склянки.
  • Начинка:

  • сир – 450-500 г;
  • яблука – 2-3 шт. (залежно від розміру);
  • сметана – 200 г;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове розтопити, трохи остудити. Всипати цукор і розбити яйце.

    Масу перемішати і додати соду гашену.

    Потім, підсипаючи борошно, замісити м’яке тісто.

    Приблизно четверту частину тіста потрібно помістити в поліетиленовий пакет і відправити його в морозилку. Ця частина тесту для посипання пирога зверху. Інше тісто прибрати в холодильник.

    Для начинки яйця з цукром збити міксером. Маса посвітлішає, загусне і значно збільшиться в об’ємі. На це піде приблизно 5-7 хвилин безперервного збивання.

    Сир зі сметаною подрібнити в блендері до пастоподібного стану, щоб не траплялися крупинки сиру. Порціями вводити в сир яєчну суміш, обережно перемішуючи.

    У підсумку отримуємо гладку повітряну масу.

    Частина тесту, яка була в холодильнику розкачати за розміром форми, враховуючи і висоту бортів. Непотрібні краю прибрати.

    Викласти щільним шаром нарізані на часточки очищені від шкіри і серцевин яблука.

    Зверху покласти і розрівняти сирну начинку.

    Тепер потрібно дістати тісто з морозилки і потерти його на тертці прямо на пиріг.

    Пиріг з яблуками і сиром повинен випікатися в духовці 40-45 хвилин. Красиво і рівно нарізати вдасться тільки злегка остиглий пиріг.

    Травень 5th, 2016 by

    Варто почитати: