Пиріг з пісочного тіста з сливової начинкою рецепт з фото

Випічка з пісочного тіста славиться своїм чудовим ніжним смаком і різноманітністю рецептур. Печива, тістечка, коржі для тортів і, звичайно ж, знамениті відкриті пироги на основі пісочного тіста не залишать байдужими навіть найвимогливіших і вибагливих гурманів. Один з рецептів такого пирога пропонується нижче.

Що потрібно, щоб приготувати пиріг з сливової начинкою з пісочного тіста:

Склад:

200 -250 гр. вершкового маргарину;

2 -3 яйця;

1 склянка цукру;

2 – 2,5 склянки борошна;

0,5 ч. л солі;

0,5 ч. л соди;

оцет;

рослинна олія для змащування форми;

400 г слив для начинки.

Як приготувати пиріг з сливової начинкою з пісочного тіста:

Рецепт приготування:

Для начинки цього пирога сливи необхідно відокремити від кісточки і порізати на невеликі шматочки. Щоб при випіканні сливи не пустили сік, і тісто не відвологло, краще вибирати тверді сорти з кислинкою.

Для приготування цього пирога не знадобиться використання якої-небудь електричної кухонної техніки, тобто міксерів або блендерів. Яйця протерти з попередньо розм’якшеним маргарином з допомогою горезвісної вилки.

Потім невеликими порціями висипати цукор і перемішати до однорідної маси.

Для додання тесту легкості й пишноти необхідно додати пів чайної ложки соди, погашеної оцтом.

Після висипати борошно і ретельно перемішувати спочатку виделкою, а потім руками, поки тісто не перестане прилипати і стане еластичним і пружним. Кількість борошна необхідно регулювати в процесі замісу. Може знадобитися більше, ніж зазначено в рецепті або навпаки менше. Це залежить від жирності маргарину, величини і кількості яєць та інших факторів. Але в підсумку тісто має бути м’якої консистенції, не дуже тугим. Відокремити від основного шматка тіста 1/3 і покласти в морозильну камеру на 15 хвилин для застигання.

Форму для випікання змастити будь-яким рослинним маслом, бажано рафінованим, щоб пирога не передався специфічний запах. Потім посипати борошном і викладати залишилася більшу частину тіста, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.

Слідом викласти сливи так, щоб вони покрили всю площу форми.

Дістати з морозильної камери тісто. Воно знадобиться для покриття начинки красивим орнаментом. Розкачати джгутики і довільно ножем надати їм форму гілочок, кісок або листя.

Укласти прикраси на пиріг.

Поставити форму в духовку і випікати при температурі 180 ?С 40 -45 хвилин.

Коли пиріг буде готовий, залишити його у формі на 15 -20 хвилин, щоб охолов і легко відділився від стінок.

Результат:

Квітень 15th, 2016 by

Варто почитати: