Пиріг з чорною смородиною рецепт з фото

Пропонуємо вам дуже смачний пиріг зі смородиною, рецепт з фото якого ми підготували спеціально для вас. Готується смородиновий пиріг досить просто, виходить дуже смачним, а головне – корисним. Адже недарма говорять про чудесні властивості чорної смородини, вона є джерелом вітаміну с. Якщо з’їдати 20 ягід чорної смородини, повністю восполнится потреба організму у вітаміні С. Чорна смородина сприяє запобіганню ракових захворювань і захворювань серцево-судинної системи. Перераховувати всі корисні властивості начинки нашого пирога зі смородиною дуже довго, краще приступимо до приготування нашого апетитного пирога з чорною смородиною.

Що потрібно, щоб приготувати пиріг з чорною смородиною:

Склад:

3 курячих яйця;

Хороше вершкове масло-60 грам;

Цукор – 70 грам;

Борошно вищого сорту;

10 грам розпушувача тіста;

Ягоди чорної смородини;

2 столових ложки какао.

Як приготувати пиріг зі смородиною:

Рецепт приготування:

Яйця перед приготуванням пирога зі смородиною необхідно охолодити в холодильнику. Вбиваємо яйця в миску і збиваємо їх віночком.

Вершкове масло так само потрібно брати охолоджене. Не використовуйте рослинний спред, щоб не зіпсувати смак пирога з чорною смородиною. Купуйте хороше вершкове масло з жирністю не менше 63%. Ідеальним варіантом буде домашнє масло. Натираємо вершкове масло на крупній тертці і викладаємо до яєць.

Насипаємо цукор і гарненько перемішуємо вміст миски.

Насипаємо розпушувач тіста, беремо сито і просіваємо трохи борошна, добре розмішуємо тісто, щоб не було грудочок.

Продовжуємо додавати борошно. Я не вказала конкретну кількість – воно залежить від розміру яєць, від якості борошна. Тісто повинне вийти густуватим.

Форму для випічки або сковороду змащуємо рослинним маслом. Викладіть рівно половину приготованого тесту.

У другу частину тіста додаємо дві столові ложки какао-порошку і ретельно перемішуємо.

Тепер викладаємо у форму для випічки і тісто з какао.

Викладаємо смородину в друшляк і добре промиваємо під прохолодною водою. Прибираємо листя і гілочки.

Починаємо викладати смородину на наш смородиновий пиріг. Кількість залежить від вашого бажання. Занадто багато, звичайно, теж класти не варто. Викладаємо смородину поверх шоколадного тіста.

Починаємо готувати штрейзель. Для цього, з’єднуємо цукрову пудру, борошно і вершкове масло. Все це береться в невеликих кількостях, тому не зазначено в грамах в рецепті. Цукрову пудру, до речі, можна легко і швидко отримати, подрібнивши цукор в блендері.

Між пальців перетираємо інгредієнти, отримуючи крихту.

Викладаємо наш штрейзель на пиріг зі смородиною так, щоб він ліг рівномірно.

Пиріг зі смородиною відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів на 30-40 хвилин до готовності, яку ми перевіряємо, проткнувши середину зубочисткою. Якщо вона залишилася сухою, значить, пиріг зі смородиною готовий. Дістаємо смородиновий пиріг з духовки і залишаємо у формі хвилин на п’ять. Потім, акуратно виймаємо його і нарізаємо на шматочки

Пиріг зі смородиною рецепт з фото підготувала Євгенія Хоновец.

Квітень 22nd, 2016 by

Варто почитати: