Путасу під шубою

Риба – важливий продукт в нашому раціоні. Вона необхідна для нормальної роботи організму. Головна перевага риби – вміст в ній корисних кислот Омега-3 і Омега-6, які попереджають виникнення проблем з серцем і судинами. Ці кислоти знижують рівень холестерину в крові і нормалізують обмінні процеси. Також вміст у продукті цих важливих

речовин сприяє підвищенню розумових здібностей людини і регуляції кров’яного тиску. Тому так важливо регулярно вживати рибу.

Крім того в рибі багато білка, вітамінів D, Е і А, також є сірка, кобальт, фосфор, натрій, йод і інші корисні речовини. Одним з найбільш доступних за ціною видів риб, безперечно, вважається путасу. Вона дуже корисна і рекомендується для дієтичного і дитячого харчування.

Путасу володіє чудовими смаковими якостями, які припали до душі багатьом гурманам, в тому числі і дітям. З неї можна створювати незвичайні кулінарні шедеври – дуже смачні і корисні. Пропоную приготувати відмінне блюдо в духовці – путасу під шубою.

Склад:

Риба путасу – 1 кг;

Цибуля ріпчаста – 300 гр.;

Майонез – 200 гр.;

Орегано приправа – за смаком;

Сіль – по кусу.

Рецепт приготування:

Рибу путасу розморожуємо. Виймаємо зайві нутрощі і відрізаємо голови. Посипаємо сіллю і даємо трохи полежати. Хай просочиться сіллю.

Цибулю нарізаємо півкільцями. Чим більше цибулі, тим товщі шуба у риби вийде.

З’єднуємо цибулю і майонез. Посипаємо орегано і перемішуємо. Вийшла смачна заправка.

Рибу викладаємо на деко. На неї рівномірним шаром поміщаємо цибульну шубу.

Ставимо в духовку з температурою 180-200 градусів запікатися. Час приготування становить приблизно 40 хвилин. Коли з’явиться приваблива рум’яна кірочка, а по дому пошириться спокусливий аромат, тоді страву можна вважати готовим і виймати з духовки.

Результат:

Така страва може стати відмінним доповненням до святкового столу для будь-якого приводу. Адже риба завжди в пошані у святковому меню. Ну а тим, хто не дуже любить вибирати за столом кісточки, можу порекомендувати видалити їх до початку процесу приготування. Таким чином, ви приготуєте філе путасу під шубою. І тоді це блюдо стане ще апетитніше. Але для обсягу може знадобитися більша кількість риби. Так що вам вирішувати, чи буде це ціла путасу або її філе.

Приємною і корисною вам трапези.

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: