Пшоняна каша з гарбузом на молоці

Пшоняна каша з гарбузом так на молоці – ось справжній сніданок в холодну пору року. Така каша здатна порадувати не тільки ваші смакові рецептори, але і очей. Яскравість фарб цієї страви в похмурий ранок просто творить чудеса. Настрій піднімається, сили додаються, а це і є запорука успішного майбутнього дня. Років сто тому пшоняну кашу з гарбузом готували в горщиках в російської печі, і часу це займало ой як багато. В основному час йшло на підготовку інвентарю і самої печі. Тепер же цю диво-кашу можна приготувати за якихось 30 хвилин. А як це зробити, ви дізнаєтеся з нашого кулінарного майстер-класу. І ще рецепт рисової каші з гарбузом в мультиварці – вам на замітку.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • гарбуз – 200 г;
  • пшоно – 0,5 склянки;
  • вода – 0,5 склянки;
  • молоко – 1 стакан;
  • сіль – 0.3 ч. ложки;
  • цукор – 2 ст. ложки.

Приготування пшоняної каші з гарбузом на молоці

Яскраву і соковиту свіжу гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо на дрібні кубики (1,5 на 1,5 см). Насіння можна не викидати, а трохи підсушити в духовці при невеликій температурі, після чого вони будуть дуже смачні. До того ж гарбузове насіння ще й неймовірно корисні.

У кухлик або сотейник наливаємо півсклянки чистої питної води і закладаємо туди ж гарбузове кубики. Ставимо кухлик на малий вогонь і варимо гарбуз 15 хвилин. Вода може не покрити гарбузове кубики цілком, але їли ви нещільно накриєте кухлик кришкою, гарячі пари будуть сприяти якнайшвидшому приготування гарбуза.

Потім додаємо в кухлик склянку молока і знову доводимо до кипіння. Жирність молока ролі не грає і на смак каші не впливає.

Вводимо пшоно і гарненько перемішуємо вміст ковшика.

Через 10 хвилин додаємо в кашу цукор і сіль, ще раз все перемішуємо і чекаємо закінчення приготування страви.

Слід зауважити, що пшоняна каша готується на малому вогні, інакше вона пригорить.

Готовність каші можна визначити по тому, що вся рідина вбереться в пшоно. Знімаємо горнятко з кашею з вогню і розкладаємо страву на порції. Дуже апетитно, коли серед пшона зустрічаються цілі кубики гарбуза. Старовинна російська каша готова! Приємного апетиту.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: