Прикраса для великоднього столу. Великодні зайці

Світлий празник Пасхи багатий символікою, і потрібно подбати заздалегідь про її підготовку. Великодній заєць, рецепт з домашнього пісочного печива і фарбовані яйця незмінний атрибут свята.

Приготуйте солодку статуетку з пісочного тіста – прикраса два в одному. Яйце з вухами, або великодній заєць, рецепт з простого пісочного печива, схожий на яйце, кожен побачить в цьому маленькому солодкому сувенірі своє. Прикрашених бантиком, домашніх пісочного печива можна поставити біля тарілок, щоб у всіх гостей був смачний подарунок до Великодня. Отже, приступимо до приготування за нашим рецептом пісочного печива з фото вам буде зрозуміло як готувати великодніх зайців, рецепт в домашніх умовах.

Час приготування пісочного печива: 2 години

Кількість порцій великодніх зайців, рецепт з домашнього пісочного печива: 4

Для приготування пісочного печива нам знадобиться:

Пісочне тісто:

вершкове масло – 60 г,

цукор – 90 г,

борошно пшеничне вс – 175 г,

яйце (жовток) – 1 шт.

Цукрова білкова глазур:

цукрова пудра – 220 г,

яйце (білок) – 45 г,

фарба харчова рожева – 1 г,

харчова фарба червона – 1 г,

кулінарний фломастер (чорний або синій),

Спосіб приготування домашнього пісочного печива:

Для початку підготуємо інгредієнти за рецептом пісочного печива.

На малюнку зображення зайчика і підставки. Зеленими лініями позначені внутрішні контури малюнків.

З інгредієнтів, зазначених у рецепті замісіть солодке пісочне тісто і розкачати його до товщини 7 міліметрів. Виріжте ножем по лекалу підставку і зайчика.

Випікайте фігурки 11 хвилин. Розігрійте духовку до 165 градусів за Цельсієм.

Візьміть невелике свердло, акуратно зробіть невеликі отвори. У подставкепрямоугольное, а в зайчика кругле для бантика.

Змішайте глазур: розітріть білок і цукрову пудру. Додайте рожевий і червоний барвник. Кольорових фарб готуйте трохи, так як основні частини фігурок зафарбовують білою глазур’ю.

Зафарбуйте підставку і зайчика білою глазур’ю, обходячи отвори. Висушіть ці фігурки при кімнатній температурі протягом 20 хвилин.

Намалюйте за ескізом білі щоки і лапи на підставці.

Щоб зробити вуха в горошок доведеться малювати глазур’ю одночасно з двох корнетиків: рожевої і білої. Зафарбуйте рожеві деталі вух і мордочку.

І відразу ж поставте білі точки.

Намалюйте яскравий ніс червоною глазур’ю. На цьому етапі і зайчиків і підставки краще всього залишити в спокої на 5-6 годин, щоб дати глазурі час затвердіти. Покладіть їх в тепле і сухе місце на кухні.

Коли висохнуть пісочні печива, просуньте червону або рожеву стрічку в отвір, вставити невеликий шматочок зубочистки і зав’яжіть бант.

Змішайте трохи дуже густий глазурі і вклейте фігурку зайчика в підставку. Залиште в сухому місці для висихання.

Великодні зайці, рецепт з простого пісочного печива готові!! Намалюйте їм очі харчовим маркером.

З інгредієнтів, наведених у цьому рецепті великодніх зайців, вийде приблизно 10 печива. Можна розфарбувати вуха зайчикам різними кольорами і пов’язати різнокольорові стрічки.

Травень 2nd, 2016 by

Варто почитати: