Приготування тушкованого м’яса в домашніх умовах

Ви коли-небудь замислювалися про те, що тушонку можна приготувати власноруч? Цю статтю ми присвятимо обговорення даного питання, можливо це і наскільки важко.

Спочатку подбайте про придбання в магазині гарного шматка м’яса, він повинен бути обов’язково свіжим. Якщо ви займаєтеся розведенням кроликів або птиці, то вам потрібно спочатку помити тушки, обробити м’ясо на шматочки, вагою не більше ста грамів. Зауважте, що краще не дробити кістки.
Якщо ви будете використовувати баранину або свинину, то необхідно нарізати м’ясо на шматки і помістити його в щільно простерилизованную попередньо банку.

Приготування тушкованого м'яса в домашніх умовах

Не забудьте викласти на дно один листочок лаврушки і кілька горошин чорного перчика. Перед приміщенням м’яса в банки обов’язково просолите його гарненько. Тепер стерилізуємо, ставлячи банку з усім вмістом в каструлю з киплячою водою. Так як вода википає, не забувайте доливати її. Кип’ятити близько чотирьох годин.Як час пройде, вимикаєте плиту, банку залишаєте в каструлі з водою і чекаєте повного остигання. Закатываете банку з м’ясом стерилізованої металевою кришкою і перевертаєте, перевіряючи на перебіг. Зберігати консервоване м’ясо слід в прохолодному місці.

Безпечним методом консервування м’яса є використання так званих пластин затисків. Після стерилізації банки з м’ясом починаєте процес закочування шляхом затиску між пластинами, на дно і кришку не забудьте помістити гуму. Якщо не вийшло щільно затиснути, повторіть процес. Вся посуд повинна бути однакового розміру. Під час затискання не потрібно докладати багато зусиль, банку може лопнути, будьте акуратні.Далі банки з пластинами ставлять у каструлю, наповнену водою, рівень якої повинен бути трохи вище затискачів. Кип’ятіння також повинно бути не менше чотирьох годин. Як банку охолоне, прибираєте затискачі і покласти м’ясо на зберігання в прохолодне місце.

Хотілося б з вами поділитися рецептом приготування свинячої тушонки в домашніх умовах.

Приготування тушкованого м'яса в домашніх умовах

Візьміть трохи свинячого жиру, розтопити його в каструлі, його кількість повинна вистилали все дно посуду. Акуратно додати м’ясо невеликими шматочками, соліть і перчіть, не забудьте покласти один лавровий листочок і прогрійте на маленькій температурі, постійно помішуючи. Тушкуйте без води. М’ясо виділить достатньо соку, та й до того ж свинячий жир додасть рідини консистенції. Заздалегідь стерилізуйте банки і далі вкладете в них м’ясо. Після повного охолодження порадимо хвилин двадцять прокип’ятити банки разом із вмістом, тільки потім закочувати кришками.

Ну, ось і все, ми поділилися з вами секретами приготування тушкованого м’яса будинку, користуйтеся. Бажаємо вам творчих успіхів в кулінарних справах!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: