Приготування домашніх ролів з крабовим м’ясом.

Зовсім недавно про такому блюді як суші або ролли наші співгромадяни якщо і знали, то тільки по книжках і телебаченню. Але пройшов час і неравнодшых до нього стає все більше і більше. Крім того, багато господині прагнуть осягнути секрети приготування ролів, внести свої креативні ідеї і порадувати гостей і близьких. Нічого складного в приготуванні цього екзотичного блюда немає, головне, навик. Тому не бійтеся експериментувати і пробувати.

Склад:

рис для суші та ролів;

листи водорості норі;

В якості начинки використовуємо крабову пасту;

крабове м’ясо;

авокадо або огірки;

зелень;

Також будемо використовувати васабі;

маринований імбир;

соєвий соус;

В якості начинки можна використовувати будь-які морепродукти:

мідії, креветки, різні сорти риби;

Якщо будете використовувати рибну нарізку, то віддавайте перевагу слабосоленим сортам. Сиру рибу використовувати не рекомендується.

Рецепт приготування:

На бамбукову рогожу кладемо листочок водорості норі блискучою стороною вниз.

Заздалегідь зварений і заправлений рисовим оцтом рис для приготування суші викладаємо зверху на норі. Шар рису повинен бути тонким, а заповнювати аркуш водорості потрібно не повністю, а залишати смужку товщиною в 1,5-2 сантиметри, щоб потім «заклеїти» рол.

Потім промазуємо частина рису крабовою пастою і викладаємо скибочки крабового м’яса. Можна використовувати для приготування крабові палички або хвостики креветок.

Потім кладемо скибочки очищеного огірка або авокадо. Можна одночасно використовувати і огірок і авокадо, але в цьому випадку потрібно стежити потім, щоб рол не вийшов занадто товстим. Тоді начинка буде випадати і його буде не зручно їсти.

Для краси і «краси» ролів кладемо нашатковану зелень.

Притримуємо рол пальцями і обережно загортаємо рогожу. Занадто сильно натискати на рол не потрібно, можна видавити начинку, але й треба стежити, щоб рол вийшов міцним і щільним.

Готовий рол розрізаємо на 6-8 частин і подаємо до столу разом з соєвим соусом, васабі або маринованим імбиром.

до Речі, хочу попередити, яким би смачним і корисним страва не було, переїдати не варто. По-перше, надлишок вуглеводів (зокрема, рис) може призвести до надлишкової ваги, а по-друге, в норі міститься глютамат натрію і надлишок його в організмі може привести до алергічних реакцій.

Результат:

Квітень 27th, 2016 by

Варто почитати: