Простий салат з капустою і ковбасою

В моєму розумінні салат з капустою і ковбасою – страва, швидше за повсякденне, ніж святкове. Хоча багато господинь готують його навіть з якого-небудь урочистого приводу. Напевно, він і справді може бути святковим. І, якщо б я робила його саме в такому контексті, то взяла б замість звичайної капусти пекінську, замість вареної ковбаси – царський сервелат без шпику, цибулю виключила б зовсім, а замість нього поклала б дрібно нарубаного кропу. І ще консервованих оливок. Або зеленого горошку. Чи кукурудзи з баночки. Але я відволіклася. Це був би зовсім інший салат. А я хотіла поділитися з вами рецептом дуже простого салату «капуста, ковбаса, огірок», як його вже в народі прозвали.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 250 г;
  • ковбаса варена (докторська) – 150 г;
  • огірки свіжі середнього розміру – 2 шт.;
  • цибулю зелений – 3-4 пера;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком (або можна зовсім виключити);
  • майонез – 2 ст. ложки.
  • Найсмачніші салати такого типу виходять з молодої капусти – у неї листя м’якше і соковитіше. Але що робити, якщо у вас в розпорядженні зрілий і тугий білий качан? Є невелика хитрість, завдяки якій салат вийде соковитим в будь-якому випадку. Робите так: тонко шинкуете капусту, складаєте її в глибоку чашу, пересыпаете сіллю і злегка перетираєте руками. Виділиться сік. Тільки не перестарайтеся – занадто велика кількість рідини в салаті теж ні до чого.

    Вимиті огірки спочатку разрезаете вздовж на половинки, а потім теж шинкуете тонкими півкільцями. Зелена цибуля ополаскиваете прохолодною водою і ріжете, як зазвичай, – поперек пір’я.
    Докторську ковбасу бажано нарізати тонкою соломкою довжиною 3-4 см, але це не принципово.

    Змішуєте всі підготовлені інгредієнти в чаші, заправляєте майонезом. Якщо хочеться гостренького, додаєте в блюдо дрібку меленого чорного перцю, який додасть пікантну нотку. При подачі до столу прикрашаєте пір’їнками зленного лука. Готувати салат краще безпосередньо перед обідом або вечерею. Зберігати його в холодильнику небажано – капуста і огірки «потонуть» у власному соку.

    Травень 5th, 2016 by

    Варто почитати: